ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΥΠΡΟΣ

(Βίντεο) Ελληνικά F-16 πέταξαν πάνω από την Κύπρο. Οι «αετοί» της ΠΑ έστειλαν μήνυμα στην Άγκυρα

Με στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία, η Κύπρος γιόρτασε σήμερα την 58η επέτειο της κυπριακής Ανεξαρτησίας. Eκεί, για άλλη μία φορά η Ελλάς δίνει το παρών και στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία.

Δύο μαχητικά F16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν διελεύσεις πάνω από το χώρο της στρατιωτικής παρέλασης. Τα F16 προκάλεσαν τον θαυμασμό του κοινού που παρακολούθησε τη στρατιωτική παρέλαση που ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί.

Η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, της πολιτικής, πολιτειακής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου, καθώς και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνου Καμμένου.

Η παρουσία ελληνικών μαχητικών στην Κύπρο και μάλιστα ανήμερα της ανεξαρτησίας πέρα από την συμβολική και συναισθηματική της αξία στέλνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την κρατική της οντότητα.

Η πρώτη φορά που αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από την Κύπρο σκορπώντας ρίγη συγκίνησης ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 90 την εποχή που συμφωνήθηκε ότι ο ενιαίος αμυντικός χώρος της Ελλάδας επεκτείνεται μέχρι την Κύπρο.

Δείτε βίντεο:

Την στρατιωτική παρέλαση παρακολουθησαν χιλιάδες κόσμου, ενώ στη εξέδρα των επισήμων βρίσκονταν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, πολιτικοί αρχηγοί, εκπρόσωποι κομμάτων, πρέσβεις και στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων διπλωματικών αποστολών.

Την ίδια στιγμή, ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο, κ. Sammy Revel μέσω ανάρτησης του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έστειλε θερμές ευχές στην χώρα μας για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στέλνοντας παράλληλα και μήνυμα προς την Τουρκία.

Δείτε την ανάρτηση του:

Δείτε εικόνες από την παρέλαση:

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close