ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΙΡΟΣ

Εξασθενεί ο «Ζορμπάς» στην Αττική-Ραγδαία βελτίωση του καιρού το επόμενο διήμερο – Ζεστός θα είναι ο Οκτώβριος

Ευτυχώς για τους πολίτες, ο κυκλώνας «Ζορμπάς» έφτασε εξασθενημένος στην Αττική, καθώς αν κρίνουμε από την κυβερνητική διαχείριση των τελευταίων φυσικών καταστροφών, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα αν χτυπούσε με την ίδια ένταση όπως στην Πελοπόννησο. 

Ευτυχώς πάντως η κακοκαιρία μέχρι στιγμής έχει έρθει αποδυναμωμένη στην Αττική και σε καμία περίπτωση δεν έχει την ίδια εικόνα με την Πελοπόννησο. Το φαινόμενο έχει παρουσιαστεί στην πρωτεύουσα σαφώς εξασθενημένο, ωστόσο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς παραμένει επικίνδυνο.

Ο κυκλώνας πάντως τελικά δεν αναμένεται να ακολουθήσει πορεία προς τις Κυκλάδες και το βορειοανατολικό Αιγαίο, αλλά μετά την Αττική προβλέπεται να κινηθεί προς την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και περιοχές της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Προς το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Χαλικιδική και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου με βροχές και καταιγίδες συνοδεία ριπαίων ανέμων, η ένταση των οποίων θα φτάσει τα 9, τοπικά τα 10 και πιθανώς τα 11 μποφόρ.

Βελτιώνεται ο καιρός σε όλη την Ελλάδα από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας με τις ανώτερες θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα η μακροπρόβλεψη δίνει γενικά αίθριο καιρό σε όλη την χώρα μέχρι τις 20 Οκτωβρίου περίπου, οπότε σταδιακά θα πέσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου η ανώτατη.

Γενικά φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, οι οποίες βέβαια στα ορεινά θα είναι 5-8 χαμηλότερες.

Η μέση ανώτατη θερμοκρασία του Οκτωβρίου π.χ. για την Αττική ιστορικά είναι οι 23 βαθμοί Κελσίου.

Πάντως αναμένεται ο χειμώνας να είναι αρκετά βαρύς, με χαμηλές θερμοκρασίες και πολλές βροχές ακολουθώντας τον…ρυθμό του καλοκαιριού το οποίο ήταν από τα πλέον βροχερά καλοκαίρια των τελευταίων 30 ετών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close