ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΣΡΑΗΛ

«Φτιάχνει κλίμα» το Ισραήλ: «Το Ιράν έχει μυστικό οπλοστάσιο με πυρηνικά -Θα κτυπήσουμε» (video)

“Βόμβα” από το βήμα του ΟΗΕ καθώς ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου αποκάλυψε πως το Ιράν διαθέτει μυστική «ατομική αποθήκη» στην Τεχεράνη, η οποία περιέχει 300 τόνους «πυρηνικών υλικών» και πρόσθεσε “θα κτυπήσουμε παντού ιρανικούς στόχους, Συρία-Λίβανο ακόμη και Ιράκ”.

“Ανακαλύψαμε πυραυλικά δίκτυα υψηλής ακρίβειας της Χεζμπολάχ λίγα τετράγωνα μακριά από το αεροδρόμιο της Βηρυτού” πρόσθεσε.

Είναι φανερό πως “φτιάχνουν κλίμα” επίθεσης στο Ιράν με τα F-35B από τον Περσικό Κόλπο να προχωρούν για πρώτη φορά σε αεροπορικές επιδρομές στο Αφγανιστάν.


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενζαμιν Νετανιάχου, ισχυρίζεται ότι το Ιράν διαθέτει μια «μυστική ατομική αποθήκη στην Τεχεράνη» όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

Κατά την ομιλία του στην σύνοδο του ΟΗΕ ανέφερε πως το Ισραήλ διεξήγαγε επιδρομή στο «πυρηνικό ατομικό αρχείο» του Ιράν και στην έκθεση για το θέμα που στη συνέχεια απελευθερώθηκε.

Ο Νετανιάχου «χτύπησε» τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) επειδή δεν έλαβε καμία ενέργεια μετά την έκθεση του Ισραήλ σχετικά με το » μυστικό αρχείο».

“Αυτό που έχω να πω δεν έχει μοιραστεί δημόσια πριν” είπε.

«Γνωρίζω για πρώτη φορά ότι το Ιράν έχει άλλη μυστική εγκατάσταση στην Τεχεράνη».

Ο Νετανιάχου έδειξε μια φωτογραφία και χάρτες από την περιοχή στην Τεχεράνη ενώ έδειξε και τον δρόμο στον οποίο βρίσκεται η εγκατάσταση.

«Μόλις τον περασμένο μήνα, αφαιρέθηκαν 15 κιλά ραδιενεργών υλικών» ανέφερε ο Μ.Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι αυτά τα υλικά διασκορπίστηκαν στην Τεχεράνη, θέτοντας σε κίνδυνο τους κατοίκους της πόλης.

«Πήραν αυτό το υλικό και το σκόρπισαν στην Τεχεράνη».Σύμφωνα με τον ίδιο, η δεύτερη θέση μπορεί να περιελάμβανε έως και 300 τόνους υλικών που σχετίζονται με πυρηνικά.

«Γιατί το Ιράν κρατούσε κρυφό αρχείο με ατομικά, και μία μυστική αποθήκη;» διερωτήθηκε ο Νετανιάχου.

Σχολίασε ότι ο λόγος που το Ιράν δεν αποκάλυψε και δεν διέλυσε αυτή τη θέση ήταν επειδή δεν έχει εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες για πυρηνικά όπλα.

«Ό,τι κρύβει το Ιράν, το Ισραήλ θα το βρει» δήλωσε, καλώντας την Διεθνή Οργάνωση Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) να επιθεωρήσει αυτή την υποτιθέμενη αποθήκη και άλλες εγκαταστάσεις που έχει αποκαλύψει το Ισραήλ.

«Μια για πάντα, πείτε την αλήθεια για το Ιράν» ζήτησε

Δείτε φωτογραφίες των εγκαταστάσεων του Ιράν

Δείτε φωτογραφίες των εγκαταστάσεων της Χεζμπολάχ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close