ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπό διάλυση η ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων- Ανεξαρτητοποιείται ο Φωκάς

Την απόφαση του να ανεξαρτητοποιηθεί γνωστοποίησε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, ο οποίος δήλωσε στη «Βεργίνα Τηλεόραση», ότι την Τετάρτη θα καταθέσει τη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο κ. Φωκάς τόνισε πως θέλει να συνεχίσει τους αγώνες του για τη Μακεδονία και ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός.

«Τον Σαρίδη περιμέναμε, τελικά έφυγε ο Φωκάς», είπε χαρακτηριστικά συνεργάτης του Βασίλη Λεβέντη, από τον οποίο ζητήσαμε να επιβεβαιώσει  την είδηση της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Αριστείδη Φωκά. 

Με την ανεξαρτητοποίηση του κ. Φωκά, το κόμμα της Ένωσης Κεντρώωναπομένει με πέντε βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Σαρίδης που εκλέγεται στην Α’ Θεσσαλονίκης, και του οποίου το μέλλον παραμένει θολό.

Εν τω μεταξύ, μετά την ένταση που επικράτησε κατά της διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος, η Ένωση Κεντρώων εξέδωσε σχετική ανακοίνωση αναφέροντας ότι το κόμμα «δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων». 

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΚ:

«Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος κατέληξε σε πλήρες αδιέξοδο με θέμα το ζήτημα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Σαρίδη την ώρα που και άλλοι βουλευτές εμφανίζονται δυσαρεστημένοι.

Ο Γιάννης Σαρίδης- κατά τις ίδιες πληροφορίες- αρνείται να παραιτηθεί και να επιστρέψει την έδρα του στο κόμμα και αυτό παρά τις πιέσεις που δέχθηκε κατά την συνεδρίαση, από τον Βασίλη Λεβέντη.

Αρνήθηκε, επίσης, να ζητήσει συγνώμη για το επεισόδιο με τον Δημήτρη Καβαδέλλα (για το περιστατικό στη ΔΕΘ) αν και ο τελευταίος το έπραξε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Βασίλης Λεβέντης ανέφερε ότι την τελική απόφαση για την τύχη του βουλευτή θα την πάρει το συμβούλιο με τα παλαιά στελέχη του κόμματος. Σχολιάζοντας την εικόνα αποδόμησης που επικρατεί, ανέφερε ότι «εγώ δεν πρόκειται να παραδώσω το κόμμα».

Δεν αποκλείεται τελικά ο βουλευτής να διαγραφεί και ως εκ τούτου να ανεξαρτητοποιηθεί. Πάντως και ο Γιάννης Σαρίδης θεωρεί (κατά πληροφορίες) ότι έχει τελειώσει για τον ίδιο το κεφάλαιο με την Ένωση Κεντρώων. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε από γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος.

Σημειώνεται ότι εάν τελικά αποχωρήσει από το κόμμα, εκτός από τον κ. Φωκά, και ο κ. Σαρίδης, τότε η Ένωση Κεντρώων μένει με τέσσερις βουλευτές, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι χάνει όλα τα προνόμια που διαθέτουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, σύμφωνα με τον κανονισμό της  Βουλής.

Κατ’ επέκταση, αυτό συνεπάγεται απώλεια της μίας θέσης αντιπροέδρου που δικαιούνται, αυξημένη παρουσία στη Βουλή, μετακλητούς υπαλλήλους και άλλα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close