ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΡΩΣΙΑ

Μόσχα: «Το IL-20 καταρρίφθηκε από πύραυλο της συριακής αεράμυνας όμως το Ισραήλ είναι υπαίτιο»

Από πύραυλο της συριακής αεράμυνας καταρρίφθηκε το ρωσικό ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ επιρρίπτοντας όμως την ευθύνη στο Ισραήλ για την πτώση του IL-20 και τον θάνατο και των 15 επιβαινόντων.

Μάλιστα οι Ρώσοι κατηγορούν το Ισραήλ ότι σκοπίμως δημιούργησε αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση στην Συρία, εννοώντας προφανώς ότι εκτελεί αμερικανικές εντολές και ότι πλέον θεωρούν το Ισραήλ ότι προέβη σε «εχθρική ενέργεια» και ότι «θα απαντήσουν». 

Αυτό σημαίνει ότι η μεταξύ τους συμφωνία παύει να ισχύει.

«Τα ισραηλινά αεροσκάφη σκοπίμως δημιούργησαν μια επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή της Λαττάκειας στη Συρία»

Και συνέχισε το ρωσικό ΥΠΑΜ: «Οι Ισραηλινοί χρησιμοποίησαν το ρωσικό IL-20 ως ασπίδα έναντι του συριακού συστήματος αεροάμυνας».

Ως αποτέλεσμα, το ρωσικό αεροσκάφος κατερρίφθη από πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύθηκε από το συριακό αμυντικό σύστημα S-200.

Ρωσικό IL-20 με 14 στρατιωτικούς εξαφανίστηκε πάνω από τη Μεσόγειο θάλασσα

Παράλληλα, η Μόσχα αποκάλυψε ότι το Τελ Αβίβ δεν προειδοποίησε τη διοίκηση των ρωσικών στρατευμάτων για τις προσχεδιασμένες επιχειρήσεις στην περιοχή της Λαττάκειας ως όφειλε κατόπιν της μεταξύ τους συμφωνίας.

Ξεκαθάρισε δε, ότι οι ενέργειες του Ισραήλ θεωρούνται από τη Μόσχα ως «εχθρικές» και επανέλαβε το δικαίωμα της Ρωσίας να προχωρήσει σε «ανάλογη απάντηση».

Μάλιστα επιβεβαιώνεται με βάση την δήλωση του ΥΠΑΜ και το 4ο σενάριο μαζί με το 1ο. Η κατάρριψη έγινε από τους Σύρους κατόπιν όμως παραπλάνησης.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ το λέει ξεκάθαρα «χρησιμοποιήσατε το ρωσικό αεροσκάφος ως ασπίδα».

Το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη συριακό Buk-M2/SA-17 όπως διαρρέει ανεπίσημα το αμερικανικό Πεντάγωνο

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button