ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΥΠΡΟΣ

Ακιντζί: Δεν θα γίνουμε μειονότητα σε ένα νησί που θα κυβερνάται από Έλληνες

  • «Οι Ελληνοκύπριοι θεωρούσαν ότι το νησί τους ανήκε και ήθελαν ακόμη και να ενωθεί με την Ελλάδα», ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό «δεν μπορούν να διαρκέσουν άλλα 50 χρόνια».

 

Οι Τουρκοκύπριοι δεν θα γίνουν μειονότητα σε ένα νησί που θα κυβερνάται από Έλληνες, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος σήμερα είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου, Βολκάν Μπόζκιρ.

«Οι Ελληνοκύπριοι θεωρούσαν ότι το νησί τους ανήκε και ήθελαν ακόμη και να ενωθεί με την Ελλάδα. Δεν ήταν εφικτό, επομένως δεν έγινε», σημείωσε, σύμφωνα με το Anadolu, ο Ακιντζί, αναφέροντας εντούτοις πως οι Τουρκοκύπριοι τάσσονταν πάντα υπέρ μιας ειρηνικής λύσης με τη στήριξη της Τουρκίας. Πάντως, τόνισε ότι μια νέα 50ετής παράταση των διαπραγματεύσεων για την Κύπρο είναι «αδιανόητη».

Από την πλευρά του, ο Μπόζκιρ δήλωσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να σταθεί στο πλευρό της τουρκοκυπριακής πλευράς, προβαίνοντας και ο ίδιος σε σχόλια ανάλογου ύφους με του Ακιντζί. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «επιθυμία των Ελληνοκυπρίων να μετατρέψουν τους Τουρκοκύπριους σε μειονότητα, κάνοντας μακρά τη διαδικασία (των διαπραγματεύσεων)».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close