ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΥΡΙΑ

Βομβαρδίστηκε περιμετρικά η βάση Al-Tanf – «Υπό πολιορκία» οι δυνάμεις των ΗΠΑ (βίντεο, φωτό)

Οι Αμερικανοί πριν λίγο “ένιωσαν” τις βόμβες του συριακού Στρατού να περνούν ξυστά ενώ φωνάζουν πως “δεν υπάρχουν τρομοκράτες στην περιοχή που βομβαρδίζουν οι Σύροι και Ρώσοι” . Αλλά ποιος τους πιστεύει;

Αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον θέσεων της τρομοκρατών που βρίσκονται κοντά στην αμερικανική στρατιωτική βάση Al-Tanf της Συρίας, εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του συριακού στρατού συνεπικουρούμενες από την συριακή Αεροπορία. Μια κίνηση που είχε το “πράσινο φως” από την Μόσχα.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις έπληξαν στρατηγικές θέσεις στους οικισμούς Κόμπτζέμπ και Ρασουανίγια.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που μίλησε στο Sputnik:

«ο συριακός στρατός πραγματοποιεί το τελικό χτύπημα στους τελευταίους θύλακες της οργάνωσης ISIS στην έρημο της κεντρικής Συρίας. Αυτή η περιοχή βρίσκεται μεταξύ της Χομς, του Ντέιρ εζ Ζορ και της Δαμασκού. Ο στρατός έχει καταφέρει να απελευθερώσει τεράστιες περιοχές, να καταστρέψει δεκάδες αντάρτες και καταφύγια που βρίσκονταν μέσα στους βράχους».

Η ίδια πηγή τόνισε ότι:

«η συριακή αεροπορία πρόσφερε αεροπορική κάλυψη στις μονάδες του πεζικού. Αυτό μας βοήθησε ώστε να πραγματοποιήσουμε μια επιτυχημένη επίθεση εναντίον θέσεων τρομοκρατών».

Ως εκ τούτου, μια εκτεταμένη επιχείρηση ολοκληρωτικής απομάκρυνσης ανταρτών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, συμπληρώνει ο ίδιος.

Νωρίτερα στην περιοχή γύρω από την αμερικανική βάση στο Al-Tanf, οι ΗΠΑ, μαζί με συμμάχους τους είχαν πραγματοποιήσει στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά.

Μάλιστα, αξιωματούχος της αμερικανικής συμμαχίας είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει τρομοκρατικός θύλακας κοντά στην αμερικανική βάση χαρακτηρίζοντας «κακοήθη προπαγάνδα» τις περί του αντιθέτου απόψεις.

Oι Αμερικανοί ενίσχυσαν τις δυνάμεις πεζοναυτών στο Al-Tanf με αντιαρματικά FGM-148 Javelin.

Ο συνταγματάρχης Muhanad al Talaa, διοικητής της δύναμης Maghawir al Thawra ανέφερε πως οι Αμερικανοί ξεκίνησαν ασκήσεις διάρκειας 8 ημερών  με πραγματικά πυρά.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εκατοντάδες Αμερικανοί αλλά και δυνάμεις των “ανταρτών”.

Εκπρόσωπος των Αμερικανικών δυνάμεων ανέφερε πως οι “ασκήσεις ήταν επίδειξη δύναμης”.

“Το Πεντάγωνο ειδοποίησε την Μόσχα να προσέχει, να αποτρέψει κλιμάκωση”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close