ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΤΑΛΙΑ

Σαλβίνι σε Μοσκοβισί: Θα πλένεις το στόμα σου πριν προσβάλλεις την Ιταλία

  • Την έντονη αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι προκάλεσαν τα σχόλια του ευρωπαίου Επιτρόπου, Πιέρ Μοσκοβισί, περί «μικρών Μουσολίνι» στην Ευρώπη.

Ο Πιέρ Μοσκοβίσι, δήλωσε την Τρίτη ότι «η Ιταλία αποτελεί πρόβλημα» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν «πολλοί μικροί Μουσολίνι», προκαλώντας την οργή τόσο του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο όσο και του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Ματέο Σαλβίνι.

«Θα πρέπει πλένει το στόμα του πριν προσβάλει την Ιταλία, τους Ιταλούς και τη νόμιμη κυβέρνησή τους», δήλωσε την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters, ο Σαλβίνι, γνωστός για την αυστηρή πολιτική του στο μεταναστευτικό.

Την ίδια στιγμή επιτέθηκε στη Γαλλία, της οποίας υπουργός Οικονομικών υπήρξε ο Μοσκοβισί, κατηγορώντας τη ότι έσπρωξε τη Λιβύη στο χάος ενώ αρνείται να δεχτεί πρόσφυγες.

«Ευτυχώς δεν υπάρχει ήχος στρατιωτικής μπότας, δεν υπάρχει Χίτλερ αλλά μικροί Μουσουλίνι», είχε πει την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Ντι Μάιο: Απαράδεκτα τα περί μικρών Μουσολίνι του Μοσκοβισί

Έντονη ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγού των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο στις δηλώσεις του ευρωπαίου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί ότι περί κλίματος που μοιάζει με εκείνο της δεκαετίας του ’30 και ότι «μπορεί να μην υπάρχει ένας Χίτλερ, αλλά ίσως, πολλοί μικροί Μουσολίνι».

Απαντώντας ο Ντι Μάιο χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση μερικών Ευρωπαίων επιτρόπων και πρόσθεσε ότι «στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτρέπουν στον εαυτό τους να λένε ότι στην Ιταλία υπάρχουν πολλοί μικροί Μουσολίνι. Δεν τους το επιτρέπουμε, πρόκειται για άτομα που έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «η Ιταλία έχει την κυβέρνηση με την ευρύτερη λαϊκή στήριξη σε όλη την Ευρώπη» και πως «πρόκειται για αχαρακτήριστες κρίσεις μιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία σε έξι με οκτώ μήνες δεν θα υπάρχει πια, διότι οι πολίτες στις Ευρωεκλογές θα στείλουν στο σπίτι τους μεγάλο μέρος των “ευρωγραφειοκρατών”».

«Στους κυρίους αυτούς δεν θα δώσουμε εμείς το μάθημα, ως κυβέρνηση, αλλά οι ιταλοί πολίτες στις επόμενες Ευρωεκλογές», κατέληξε ο Ντι Μάιο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close