ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακόμα δύο θανάτους λόγω έλλειψης ασθενοφόρου καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

  • Για έλλειψη ασθενοφόρων δίχως τέλος κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων. Οι καταγγελίες της αφορούν κέντρα υγείας σε Μαγνησία και Αιτωλοακαρνανία.

Δύο άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο λόγω έλλειψης ασθενοφόρων, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ αναφερόμενη σε τραγικά περιστατικά σε Μαγνησία και Αιτωλοακαρνανία.

Όπως αναφέρει το Κέντρο Υγείας Βελεστίνο Μαγνησίας έχει δύο μόνο οδηγούς και καλύπτουν λιγότερες από τις μισές βάρδιες το μήνα. Αποτέλεσμα, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας «στρατιωτικός έτρωγε στο πανηγύρι της πόλης με τη παρέα του 500 μέτρα από το Κέντρο Υγείας. Αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο».

Σύμφωνα πάντα με την Ομοσπονδία, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ωστόσο, δεν υπήρχε ασθενοφόρο και μέχρι να φτάσει το διαθέσιμο από Βόλο ο άντρας κατέληξε. «Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας 500 μέτρα μακριά από το συμβάν μπορεί να είχε σωθεί» σημειώνει.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά το Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλου Αιτωλοακαρνανίας όπου υπάρχουν τρείς οδηγοί και πολλές βάρδιες είναι ακάλυπτες. Την Τετάρτη συνέβη θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Αγρινίου — Εμπεσού κοντά στο Κέντρο Υγείας.

«Στο Κέντρο Υγείας δεν υπήρχε ασθενοφόρο, το περιστατικό το παρέλαβε ασθενοφόρο από το Αγρίνιο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες και η διακομιδή τους στο Νοσοκομείο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close