ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένοπλη Αλβανική Ομάδα έστειλε τελεσίγραφο στις αρχές Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου (Vid)

Ένοπλη εξτρεμιστική ομάδα που αποκαλείται ως «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» δημοσίευσε βίντεο στο οποίο ζητά από την κυβέρνηση «να μην εμπορεύεται τα εδάφη».


Στο βίντεο υπάρχουν πέντε μασκοφόροι άνδρες ντυμένοι στα μαύρα έχοντας αλβανικά διακριτικά μπροστά από μια αλβανική σημαία. Τρία άτομα κρατούν καλάσνικοφ και ο άλλος μια σημαία. Εμφανίζονται άλλοι δύο μασκοφόροι από τους οποίους ο ένας διαβάζει το κείμενο. 

Το βίντεο δημοσιεύθηκε στο Twitter από τον Ολλανδό δημοσιογράφο Βίντσεντ Τριέστε που εργάζεται στην Αλβανία και έχει μεταφράσει  τα πάντα στα αγγλικά.

«Ζητάμε από τους πολιτικούς να σταματήσουν να πωλούν ή να εμπορεύονται εδάφη  για τα δικά τους συμφέροντα. Πρέπει να πιέσουμε πολιτικά και οικονομικά την Ελλάδα να αποσύρει τον στρατιωτικό νόμο (με την Αλβανία). Πρέπει να εκδιώξουμε τον επικεφαλής της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (Έλληνα). Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα τις συνομιλίες για εμπόριο με εδάφη της Βόρειας Μιτρόβιτσα και την Κοιλάδα του Πρέσεβο», προτάσσει ο μασκοφόρος εξτρεμιστής του βίντεο.

Σε άλλες αναρτήσεις του, ο δημοσιογράφος Τριέστε αναφέρει ότι είναι μια μικρή εξτρεμιστική ομάδα που οι περισσότεροι πολίτες και πολιτικοί δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη. Ωστόσο, όπως λέει, θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι εύκολο με περισσότερα άτομα και με κατάλληλη άσκηση και όπλα, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σοβαρή απειλή.

Προσθέτει ότι είναι το πρώτο μήνυμα που σχετίζεται με την πιθανή ανταλλαγή εδαφών ως λύση στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου. Σημειώνει και ένα χαρακτηριστικό στοιχείο ότι ο άνθρωπος που μιλά έχει μια ξεκάθαρη αλβανική προφορά της νότιας Αλβανίας, ενώ στο μήνυμα οι εξτρεμιστές αυτής της ομάδας αναφέρονται με έμφαση στο Κοσσυφοπέδιο.

Η ανάρτηση:

Σχετικά Άρθρα

Back to top button