ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

«Δεν δωροδοκήθηκα» λέει ο γιατρός του Αρ. Φλώρου – Κατασχέθηκε ο ιατρικός του φάκελος

Φύλλο και φτερό έχουν κάνει τον ιατρικό φάκελο του Αριστείδη Φλώρου οι εισαγγελικές αρχές, που ζήτησαν ό,τι γνωμάτευση υπήρχε που τον αφορά και και τις κατάσχεσαν μαζί με ολόκληρο τον ιατρικό του φάκελο.

Οι εισαγγελείς διαφθοράς, στρέφουν την έρευνά τους προς πάσα κατεύθυνση, από τα κρατικά νοσοκομεία και τις επιτροπές του ΚΕΠΑ, το νοσοκομείο Κορυδαλλού, ακόμη και τους δικηγόρους που χειρίστηκαν την αίτηση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου.

Στόχος, η συλλογή όλων των εγγράφων και των γνωματεύσεων, η ενδελεχής μελέτη τους και στη συνέχεια η λήψη των μαρτυρικών καταθέσεων, οι οποίες άνοιξαν χθες, ξαφνικά, με την αυτόβουλη παρουσία του κ. Σ. Ζακυνθινού (διευθυντή κλινικής του Ευαγγελισμού) αλλά και του γιατρού που αναγνώρισε τον εαυτό του όσα κατήγγειλε ο πρώτος μάρτυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός που φέρεται ότι συνόδευσε τον Αριστείδη Φλώρο στην εξέταση της άπνοιας, ανέλαβε ένα μέρος της ευθύνης που τού αναλογεί, αρνήθηκε ωστόσο ότι δωροδοκήθηκε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο διευθυντής της κλινικής αναφέρθηκε στην κατάθεση του και σε δύο ακόμη έγγραφα (γνωματεύσεις) οι οποίες εκδόθηκαν στο πρόσωπο του κ. Φλώρου και κατά την άποψη του πρέπει να ελεγχθούν.

Ο υπότροφος γιατρός πάντως, αναμένεται να καταθέσει εκ νέου στις εισαγγελικές αρχές, ενώ όπως όλα δείχνουν η υπόθεση Φλώρου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για να ερευνηθούν και άλλες περιπτώσεις αποφυλακίσεων για λόγους υγείας (αναπηρία άνω του 67%) προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν ύπαρξη κυκλώματος.

Ο ΙΣΑ ζητά τους φακέλους για να κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες

Στο μεταξύ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε από τον ΕΦΚΑ και τον Ευαγγελισμό τους φακέλους για την υπόθεση Φλώρου, με σκοπό την εκδίκαση και την τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων μελών του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα, ο ΙΣΑ ζητά άμεσα ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου «σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις που φαίνεται  ότι έχουν πλαστογραφηθεί σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή μελών του» και από την υπηρεσία του ΕΦΚΑ που είναι αρμόδια για τα ΚΕΠΑ να του στείλει όλα τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να επιληφθεί άμεσα για το θέμα.

«Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η τιμή και η αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και του ιατρικού σώματος συλλήβδην, θα πράξει το καθήκον του όπως ορίζει ο Νόμος, εφόσον υπάρξουν σχετικές ευθύνες των ιατρών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close