ΑπεργίεςΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έληξε η απεργία της ΠΝΟ! – Τα πλοία ξεκινησαν τα δρομολόγιά τους

Μια μεγάλη οικονομική καταστροφή και ένα περαιτέρω σημαντικό πλήγμα στην εικόνα του τουρισμού φαίνεται πως αποφεύχθηκαν με το τέλος της απεργίας που ταλαιπώρησε για 1,5 ημέρα τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών αποφάσισε το μεσημέρι της Τρίτης η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η απόφαση διακοπής της απεργίας είχε, μάλιστα, άμεση εφαρμογή που σημαίνει ότι τα πλοία ξεκινησαν κανονικά τα δρομολόγιά τους.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ξεκίνησε την απεργιακή της κινητοποίηση στις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας και αποφάσισε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας να την παρατείνει για άλλο ένα 24ωρο μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

Με την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης, όμως, αποφασίστηκε να αναχωρήσουν άμεσα τα πλοία.

Τα δεμένα πλοία στα λιμάνια είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών διεθνών ΜΜΕ που μιλούσαν για «παραλυτική απεργία» και χιλιάδες εγκλωβισμένους τουρίστες.

Η εικόνα του τουρισμού κινδύνεψε να υποστεί ανεπανόρθωτα πλήγματα από την απεργία της ΠΝΟ η οποία αν συνέχιζε και για τρίτη ημέρα θα είχε επιπτώσεις για την επόμενη χρονιά.

Οι τουρ οπερέιτορ θα ήταν πολύ διστακτικοί στο να στείλουν τους πελάτες τους σε μια χώρα στην οποία είναι αμφίβολο για το αν κάποιος θα μπορεί να προσεγγίσει τα νησιά της ή να αποχωρήσει από αυτά στο χρονικό διάστημα που έχει κανονίσει να τα επισκεφτεί

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close