ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣΚΟΣΜΟΣ

Πιθανή επίθεση της Ουκρανίας στις 14 Σεπτεμβρίου «βλέπει» το Ντονέτσκ

Επικίνδυνη κλιμάκωση παρουσιάζει η κατάσταση στην περιοχή του Ντόνμπας, καθώς η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ κάνει λόγο για πιθανή επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στις 14 Σεπτεμβρίου.

Το ενδεχόμενο οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να εξαπολύσουν επίθεση στην περιοχή του Ντόνμπας, στις 14 Σεπτεμβρίου, άφησε «ανοιχτό» ο αναπληρωτής διοικητής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Έντουαρντ Μπασούριν.

Η ένταση στην περιοχή έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα τις τελευταίες ώρες, έπειτα από τη χθεσινή δολοφονία του επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, για την οποία κατηγορείται η Ουκρανία.

Ο ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο

«Πηγές από το αρχηγείο των ειδικών δυνάμεων και το επιχειρησιακό κέντρο του Βοστόκ, χαρακτηρίζουν την 14η Σεπτεμβρίου ως πιθανή ημερομηνία της επίθεσης» έσπευσε να προσθέσει ο Μπασούριν.

Διευκρίνισε δε, ότι οι πληροφορίες για επικείμενη επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων έχει επιβεβαιωθεί από δεδομένα, τα οποία αποκτήθηκαν έπειτα από την κατάρριψη ουκρανικών drones. «Υπάρχει μία συγκέντρωση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, με κατεύθυνση προς τη Μαριούπολη, υπό την κάλυψη της στρατιωτικής άσκησης Storm-2018» επεσήμανε, παράλληλα.

Ο ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο.

Ο Μπασούριν σημείωσε επιπλέον, ότι οι επιθετικές προθέσεις του Κιέβου αντικατοπτρίζονται και «στις κλιμακούμενες κατηγορίες προς τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ για επιθέσεις με πυραύλους».

«Οι μονάδες μας βρίσκονται σε ύψιστο συναγερμό και είναι έτοιμες να αντεπεξέλθουν σε κάθε εξέλιξη, έως και να εξαπολύσουν αντεπίθεση σε περίπτωση εχθρικής επίθεσης» διαβεβαίωσε και κάλεσε τη Δύση να εμποδίσει μία νέα κλιμάκωση της έντασης εκ μέρους της Ουκρανίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close