ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΥΡΙΑ

«Ώρα μηδέν» στη Συρία – Σε ύψιστο συναγερμό τέθηκε η συριακή Αεράμυνα

Σε ύψιστο συναγερμό συναγερμό τέθηκε πριν από λίγο η συριακή αεράμυνα, όπως ανακοινώθηκε από ΜΜΕ της Συρίας.

Ο συναγερμός αφορά πληροφορίες ότι υπάρχει περίπτωση μεγάλης αεροπορικής επίθεσης στην περιοχή της Δαμασκού.

Η υπόθεση αφορά τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ και τις πληροφορίες για επικείμενη αεροπορική επίθεση εξαιτίας  των χημικών όπλων, κάτι που η Μόσχα έχει καταγγείλει ως προβοκάτσια.


Στο μεταξύ η Ρωσία επανήλθε  για ακόμη φορά σημερα στο θέμα αμερικανικών επιθέσεων στη Συρία χρησιμοποιώντας ως πρόφαση χρήση χημικών όπλων από τη Δαμασκό.

«Η Μόσχα εκτιμά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται να πλήξουν τις κυβερνητικές δυνάμεις στην Συρία, μετά από επίθεση με χημικά όπλα που δήθεν θα πραγματοποιήσουν στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ τα κυβερνητικά στρατεύματα.»

Τη σχετική δήλωση έκανε σήμερα ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κανασένκοφ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν τους εκτοξευτές πυραύλων cruise στην περιοχή της Μέσης Ανατολής για να πλήξουν τα κυβερνητικά στρατεύματα, αφού επικαλεσθούν μια δήθεν επίθεση τους με χημικά όπλα εναντίον αμάχων στην επαρχία Ιντλίμπ, την οποία σχεδιάζουν», δήλωσε ο Κανασένκοφ.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε επίσης ότι με την ενεργό συμμετοχή των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών σκηνοθετούν με τους αντάρτες την πρόκληση αυτή, η οποία θα δώσει για μια ακόμη φορά την αφορμή στις δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας να καταφέρουν πυραυλικά αεροπορικά πλήγματα εναντίον κρατικών εγκαταστάσεων και βιομηχανικών μονάδων στην Συρία.

Με βάση τα στοιχεία που διαθέτει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την πρόκληση ετοιμάζει η οργάνωση «Χαγιάτ Ταχρίρ Ας Σαμ».

Για το σκοπό αυτό στην πόλη Τζισρ Εσ- Σουγκούρ, που βρίσκεται στην επαρχία Ιντλίμπ, στους αντάρτες έχουν παραδοθεί οκτώ βαρέλια με χλώριο, τα οποία στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο χωριό Χαλούζ που βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την πόλη Τζισρ Εσ- Σουγκούρ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close