ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα το διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη για την «έξοδο» από τα μνημόνια

Σήμερα, Τρίτη 21 Αυγούστου είναι η μέρα που ολοκληρώνεται τυπικά και το τρίτο μνημόνιο μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της και ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει διάγγελμα γι’ αυτό το λόγο από την Ιθάκη.

Το Μαξίμου αναφέρει σε λιτή ανακοίνωση: «Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη 21 Αυγούστου, στην Ιθάκη, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη».

Το διάγγελμα είναι ο πρώτος γύρος της αντεπίθεσης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έρχεται ανασχηματισμός, ΔΕΘ και συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η Ιθάκη επιλέχτηκε από το Μαξίμου διότι συμβολίζει την «Οδύσσεια» που ολοκληρώνεται. 

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει με αισιοδοξία για τη μεταμνημονιακή εποχή τονίζοντας ότι η Ελλάδα πλέον κράτα την τύχη στα χέρια της αλλά θα υπενθυμίσει πως χρειάζεται σύνεση και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. 

Βέβαια οι δεσμεύσεις που έχει υπογράψει μέχρι το 2060 και ειδικότερα τα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία έχουν πετύχει μόνο πετρελαιοπαραγωγικές χώρες του Κόλπου σε συνδυασμό με την εποπτεία αφήνουν λίγα περιθώρια για οτιδήποτε άλλο εκτός από λιτότητα για τις επόμενες δεκαετίες.

Επιπλέον με το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων να κινείται στο 4% η έξοδος στις αγορές αυτή τη στιγμή είναι απίθανη.

Με λίγα λόγια αυτό που «γιορτάζει» σήμερα η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία τυπικότητα καθώς τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν πως ο Γολγοθάς βρίσκεται ακόμα μπροστά μας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button