ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομικά ΣτΕ: Τα μισά χρωστούμενα θα πάρουν Στρατιωτικοί & ένστολοι

Αναδρομικά ΣτΕ: Πότε θα τα πάρουν 200 εκ ευρώ Στρατιωτικοί – Σώματα Ασφαλείας. Ξεκίνησαν τα προεόρτια της ΔΕΘ δημοσιεύματα. 

Αμέσως μετά την εβδομάδα του 15Αύγουστου κι ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο, επανέρχονται τα δημοσιεύματα  που υπόσχονται 200 εκατομμύρια ευρώ σε στρατιωτικούς και Σώματα Ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Real, τα χρήματα τα οποία είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να επιστρέψει στους στρατιωτικούς με βάση τις αποσφάσεις του ΣτΕ, θα βρεθούν από το κοινωνικό μέρισμα.

Όμως φαίνεται ότι δεν προτίθεται να τα δώσει όλα καθώς το σύνολο των επιστροφών σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, είναι της τάξεως των 450 εκατ. ευρώ, μαζί με τις προσαυξήσεις, σε όλους τους ένστολους και τα δημοσιεύματα για την καταβολή, κάνουν λόγο για 200 εκ. ευρώ.

Το πόσες δόσεις θα γίνουν και πότε θα γίνει η εξόφληση, παραμένει ακόμα άγνωστο.

Το γεγονός ότι τα χρήματα για τα αναδρομικά ΣτΕ που βρήκε η κυβέρνηση προέρχονται από το κοινωνικό μέρισμα, ενδέχεται να φέρει τους στρατιωτικούς και τους άλλους ένστολους αντιμέτωπους με την κοινωνία, καθώς από το κοινωνικό μέρισμα περιμένουν να πάρουν επίδομα οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Τις άλλες χρονιές δηλαδή, δεν συμμορφωνόταν στις αποφάσεις του ΣτΕ, παρά το γεγονός ότι γίνονταν διαρκώς δηλώσεις ότι θα επιστραφούν.

Τελικά φαίνεται ότι αποφάσισε να συμμορφωθεί, την τελευταία ευκαιρία πριν τις εκλογές, κι αφού υπάρχει πιεστική προθεσμία από το ΣτΕνα καταβληθούν μέχρι 23 Οκτωβρίου διαφορετικά θα αρχίσουν να πέφτου πρόστιμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά και αύξηση στις συντάξεις τους, ενώ οι εν ενεργεία θα λάβουν μόνο αναδρομικά, καθώς από το 2017 ισχύει το ενιαίο μισθολόγιο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close