ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκρυψαν με fake news χρωστούμενα αναδρομικά στις συντάξεις!

Εκρυψαν με fake news στο υπουργείο Εργασίας τα χρωστούμενα από τα αναδρομικά των παράνομων περικοπών στις επικουρικές συντάξεις και τώρα λένε ότι έρχεται και δεύτερη, μικρότερη παρτίδα, επιστροφών τον Οκτώβριο, μετά τις νέες αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου!

Το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωση της 31ης Ιουλίου (την οποία υπενθυμίζουμε) είχε πει ότι δεν παίρνουν αναδρομικά από την παράνομη κράτηση του νόμου 3986 ΜΟΝΟΝ όσοι είναι σε αναστολή σύνταξης, δηλαδή περιμένουν να πιάσουν το όριο ηλικίας και μετά να τους καταβληθεί η σύνταξη. Για αυτούς και όπου υπήρχε επιστροφή από παράνομη κράτηση ν. 3986, θα τους δοθεί μόλις πάρουν τη σύνταξη και θα αφορά διάστημα έως 20 μηνών, δηλαδή από Αύγουστο 2016 μέχρι και Απρίλιο 2018 που γινόταν η λαθροχειρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά έλεγαν επίσημα στις 31/7/2018 που ανακοίνωσαν… πόσοι θα πάρουν αναδρομικά με την πληρωμή σύνταξης στις 2 Αυγούστου.

Πουθενά όμως δεν αναφερόταν στην ίδια ανακοίνωση ότι υπάρχουν και χιλιάδες άλλοι που, καίτοι είχαν ή πήραν τη σύνταξη, στο επίμαχο διάστημα, εντούτοις δεν έλαβαν αναδρομικά από τις παράνομες κρατήσεις που τους χρέωσαν κανονικά. Επίσης στην ίδια ανακοίνωση του υπουργείου δεν αναφέρονταν… αυτά που ήρθαν στο φως από τις νέες αποκαλύψεις του «Ε.Τ.»: Οτι, δηλαδή, πολλοί συνταξιούχοι (αν είναι δεκάδες ή εκατοντάδες ή και χιλιάδες θα δείξει η τελική πληρωμή) πήραν λιγότερα από αυτά που δικαιούνται!

Τίποτε από τα παραπάνω δεν «ήξεραν» ή ήξεραν αλλά δεν γνωστοποίησαν οι αρμόδιοι του υπουργείου την 31η Ιουλίου που ανακοίνωναν λίστες δικαιούχων τις οποίες είχε δημοσιεύσει πρώτος ο «Ε.Τ.» (σ.σ.: μάλιστα, η υπουργός Ε. Αχτσιόγλου έβγαλε τη λίστα του «Ε.Τ.» μέσω facebook πριν βγάλει ανακοίνωση το υπουργείο της…).

Ξαφνικά και μετά τα νέα ντοκουμέντα του «Ε.Τ.» που δημοσιεύτηκαν το περασμένο Σάββατο (18/8), βγήκαν να παραδεχτούν ότι τελικά δεν είναι μόνον όσοι έχουν αναστολή σύνταξης που δεν πήραν αναδρομικά από παράνομες μειώσεις, αλλά… τα περιμένουν και άλλοι!!!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close