ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΤΑΛΙΑ

Στους 43 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας, ολοκληρώθηκε ο εντοπισμός αγνοουμένων(VIDEO)

Ο εντοπισμός των σορών και των τελευταίων αγνοουμένων οδήγησε στην παύση της αναζήτησης, ενώ συνεχίζουν να νοσηλεύονται 9 άτομα που τραυματίστηκαν από την κατάρρευση, τα 4 εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Στους 43 έχουν ανέλθει οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα της Ιταλίας, με την επιχείρηση εντοπισμού αγνοουμένων να φτάνει στο τέλος της.

Σύμφωνα με το Reuters, μετά τον εντοπισμό των σορών των τελευταίων τριών αγνοουμένων, οι αρχές σταμάτησαν τη διαδικασία ανεύρεσης, ενώ ανακοίνωσαν ότι παραμένουν στο νοσοκομείο 9 άτομα, από τα οποία τα 4 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Μιλώντας στο δίκτυο Sky TG24, ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Στέφανο Ζανούτ, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες διάσωσης παραμένουν στο σημείο και εργάζονται ώστε η περιοχή να καταστεί ασφαλής και να βοηθηθούν οι έρευνες για τα αίτια της κατάρρευσης.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Autostrade per l’Italia που ήταν υπεύθυνη για τη συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα ανακατασκευάσει τη γέφυρα με προϋπολογισμό μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ δήλωσε ότι άμεσα δημιουργεί ειδικό ταμείο για τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων, καθώς και όσων έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους λόγω της κατάρρευσης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close