ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟΥΡΚΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν απέρριψε το αίτημα απελευθέρωσης του πάστορα Μπράνσον

Μια κίνηση η οποία αναμένονταν

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν μετά την αποφυλάκιση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών, Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και Δημητρίου Κούκλατζη, απέρριψε για μια ακόμα φορά την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον.

Ο Τούρκος πρόεδρος με την απόφαση απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (αυτά τα περί «απόφασης δικαστηρίου» κλπ. είναι για το θεαθήναι) επί της ουσίας λέει στις ΗΠΑ και προσωπικά στον Ν.Τραμπ «απελευθερώνω όποιον θέλω εγώ και όχι όποιον μου πεις εσύ».

Κρατώντας στην φυλακή τον πάστορα Α.Μπράνσον, την «πέτρα του σκανδάλου» της αμερικανο-τουρκικής κρίσης.

Όντως έτσι έγινε αφού αμέσως μετά απορρίπτει την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον. Με την απόρριψη αυτή έδειξε πως «δεν τρέχει πίσω από τις ΗΠΑ και ακολουθάει τον δικό του χρόνο»

Με την κίνηση αυτή, ο Ρ.Τ.Ερντογάν μείωσε κάθετα την ένταση με την Ελλάδα στην περιοχή και κατέστησε «ανενεργή» την διακοπή των ΜΟΕ από ελληνικής πλευράς που έγιναν κατόπιν αμερικανικής προτροπής.

Κανείς δεν ανέμενε μια τόσο ξαφνική και αναπάντεχη κίνηση από την πλευρά της Αγκυρας, ειδικά την επαύριο της κορύφωσης της κρίσης με τις ΗΠΑ.

Τα όσα γραφικά ακούγονται και γράφονται περί «παρέμβασης των ΗΠΑ στις 8 Αυγούστου που οδήγησε στην απελευθέρωσή τους», φυσικά δεν έχουν καμία σχέση και επαφή με την πραγματικότητα και αυτό ακριβώς φρόντισε να καταστήσει σαφές με την μη απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Οι Αμερικανοί είχαν ζητήσει, όντως, από την αρχή της σύλληψής τους να απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, φοβούμενοι κλιμάκωση της ελληνοτουρκικής κρίσης και δεν σταμάτησαν να το ζητούν, αλλά η απόφαση να γίνει αυτό, τώρα, ήταν του εγωπαθούς Ρ.Τ.Ερντογάν και αποτελεί μήνυμα στις ΗΠΑ: Οι Ελληνες έξω, ο Αμερικανός πάστορας «μέσα». «Γιατί εγώ κάνω κουμάντο, κι όχι εσείς…».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button