ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί!!

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης. Οι δύο Έλληνες παρέμεναν κρατούμενοι από την 1η Μαρτίου οπότε είχαν συλληφθεί.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία.

Σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών πράξη δικαιοσύνης, «που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή».

«Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας, και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή, και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν. Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά» αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Όπως μετέδωσε το Reuters, τουρκικό δικαστήριο άφησε ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς εν αναμονή της δίκης τους.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, παρέμεναν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης από τις αρχές Μαρτίου οπότε και συνελήφθησαν καθώς πέρασαν κατά 253 μέτρα τα σύνορα προς την Τουρκία.

Έκτοτε, οι δικηγόροι τους είχαν καταθέσει πληθώρα αιτημάτων αποφυλάκισης τα οποία όμως είχαν απορρίφθηκαν από την τουρκική δικαιοσύνη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close