ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συνελήφθη μια γυναίκα για την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή

Μία ακόμη σύλληψη έγινε στην Τουρκία για την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρεί Καρλόφ. Η Αϊσέ Σογκούτ, σύζυγος του Σαχίν Σογκούτ, ο οποίος είχε άμεση επαφή με τον δολοφόνο του Καρλόφ, Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, τέθηκε υπό κράτηση, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Σαχίν Σογκούτ είχε συλληφθεί στις 6 Απριλίου και όπως επισημαίνει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ήταν μέλος της «τρομοκρατικής οργάνωσης FETO» του Φετουλάχ Γκιουλέν, την οποία η Άγκυρα θεωρεί ότι βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 και ως την οργάνωση που έδωσε εντολή στον Αλτιντάς να δολοφονήσει το Καρλόφ.

Η Αϊσε Σογκούτ είχε συλληφθεί ως ύποπτη για συμμετοχή στην δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή και μετά την ανάκριση, αφέθηκε ελεύθερη, αλλά υπό δικαστική εποπτεία έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες. Ωστόσο η εισαγγελία εν συνεχεία αναίρεσε την απόφαση αυτή, ζητώντας την σύλληψη της και το αίτημα της έγινε δεκτό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση, η Αϊσέ Σογκούτ, εργάζονταν σε μια από τις εταιρείες που σχετίζονται με την οργάνωση FETO του Φετουλάχ Γκιουλέν, ενώ χρησιμοποιούσε την εφαρμογή ByLock για κινητά για να κωδικοποιεί τα μηνύματα της.

Την ίδια εφαρμογή χρησιμοποιούσαν όπως ισχυρίζονται οι τουρκικές αρχές και οι πραξικοπηματίες κατά την διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος. Μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί 10 άτομα που σχετίζονται με την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 2016 την ώρα που μιλούσε στα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας στην Άγκυρα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close