ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Πύρινη» νύχτα στην Εύβοια: «Να εγκαταλείψουν την περιοχή» κάλεσαν οι Αρχές τους κατοίκους ..(βίντεο)

Έκλεισε η κυκλοφορία από και προς Βόρεια Εύβοια  - Στην Αθήνα έφτασε ο καπνός

Στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας κάηκαν κάποιες αγροικίες και στάνες αλλά το χωριό φαίνεται να την γλιτώνει ενώ καλή θεωρείται η κατάσταση και στα Ψαχνά

Η φωτιά ξεκίνησε από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρό. Είκοσι λεπτά μετά την έναρξη της πυρκαγιάς δόθηκε εντολή εκκένωσης για Κοντοδεσπότι και Σταυρό. 250 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προκειμένου να μην έχουμε νέο… Μάτι.

Οι άνεμοι ήταν ισχυροί. Αναπτύχθηκαν μετά τις 16:30 τρία μέτωπα. Άμεσα δόθηκε εντολή να διακοπή η κυκλοφορία στον δρόμο από Χαλκίδα για βόρεια Εύβοια.

Οι άνεμοι μετά τις 20:00 άρχισαν να πέφτουν, ωστόσο η αποχώρηση των εναέριων μέσων δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών οι οποίοι θα πρέπει όλο το βράδυ να δώσουν τη μάχη με τις φλόγες μόνο με τις μάνικες των πυροσβεστικών οχημάτων.

Το σύνολο της δύναμης της Πυροσβεστικής της Εύβοιας βρίσκεται στην περιοχή

Το μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα κοντά στο χωριό Κοντοδεσπότι, αλλά εκεί δεν κρίνεται απειλητικό για το χωριό, όμως η νύχτα θα είναι μακριά.

Οι καπνοί της Εύβοιας φαίνονται από τον Αϊ Γιώργη Σαλαμίνας και έχουν καλύψει τον ουρανό

Στο μέτωπο λόγω του δύσβετου εδάφους επιχειρεί πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ δεκάδες οχήματα έχουν συγκεντρωθεί περιμετρικά για να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις ..

.

ΚΟΝΤΟΔΕΣΠΟΤΙ-1
FB_IMG_1534081513652
FB_IMG_1534081506645

Έκλεισε η κυκλοφορία από και προς Βόρεια Εύβοια

Έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς. 

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας, έχει κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Προκόπι μέχρι Καστέλα ως προς την κάθοδο από Β. Εύβοια προς Χαλκίδα και το αντίστροφο από Καστέλα έως Προκόπι για την άνοδο από Χαλκίδα προς Β. Εύβοια.

Ακόμη όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να διατεθούν 4 υδροφόρες και 3 μπουλντόζες, όπως επίσης και κάποια άλλα χωματουργικά μηχανήματα, ενώ παράλληλα βρίσκονται στο σημείο και ελαφρά χωματουργικά μηχανήματα των δήμων.

Στην Αθήνα κατέφτασε ο καπνός από την Εύβοια

Με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παλεύουν στην Εύβοια, στο έδαφος και στον αέρα, με τις φλόγες, ο καπνός κάλυψε απόψε και την Αττική. Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες:

Ο Αττικός ουρανός πήρε διάφορα χρώματα αφού το δειλινό κατέφτασε και ο καπνός από την Εύβοια, όπου από το μεσημέρι της Κυριακής μαίνεται η πυρκαγιά.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που ανέβασαν χρήστες του Facebook από την Αθήνα, έως και την Αίγινα:

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close