ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Τα δύο μέτωπα στην Καλιφόρνια δημιούργησαν τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της (VIDEO)

Τα δύο πύρινα μέτωπα που έκαιγαν από μέρες στην Καλιφόρνια και τροφοδοτούνταν από την ξηρή βλάστηση και τον άνεμο, ενώθηκαν τη Δευτέρα δημιουργώντας τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνια.

Οι δύο πυρκαγιές που έκαιγαν λίγα μίλια μακριά αντιμετωπίζονται πλέον ως ένα μέτωπο, σύμφωνα με το AP.

Έχουν κάψει 1,148.4 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέχρι στιγμής δήλωσε αξιωματούχος από την Πυροσβεστική τη Δευτέρα, ενώ έχουν καεί και 75 σπίτια.

Το μέγεθος τους ξεπερνάει την πυρκαγιά τον περασμένο Δεκέμβριο στη Νότια Καλιφόρνια που έκαψε 1,140,8 χιλιόμετρα και άφησε πίσω δύο νεκρούς, μεταξύ των οποίων ένας πυροσβέστης, ενώ κατέστρεψαν περισσότερα από 1.000 κτίρια.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες που οφείλονται στην αλλαγή του κλίματος, ξηραίνουν τη βλάστηση, δημιουργώντας έτσι πιο μεγάλες πυρκαγιές που εξαπλώνονται γρήγορα από τις αγροτικές περιοχές στις πόλεις, λένε οι ειδικοί. Κατηγορούν επίσης την ταχύτατη εξάπλωση πόλεων και κωμοπόλεων σε περιοχές που δεν είχαν αναπτυχθεί προηγουμένως.

Περισσότεροι από 14.000 πυροσβέστες βρίσκονται στη μάχη πάνω από δώδεκα πύρινων μετώπων σε ολόκληρη την Καλιφόρνια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Δασών και Πυρασφάλειας.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close