ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωάννα Τσούπρα (ΣΥΡΙΖΑ): «Για όλα φταίει η Πυροσβεστική!»

Την ευθύνη για τις πυρκαγιές στο Μάτι και την Ραφήνα αλλά και τους θανάτους που προκάλεσαν, ρίχνει αποκλειστικά στην Πυροσβεστική η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση για τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική.

Η κυρία Τσούπρα ανήκει στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ανήκει στην παράταξη της Ρένας Δούρου η οποία προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε ήταν αναμενόμενο να καταθέσει από την οπτική γωνία του «όλα καλώς τα έπραξε η κυβέρνηση και η Περιφέρεια».

Οπότε έπρεπε να βρεθεί κάποιος άλλος που να φταίει και βρέθηκε. Ήταν η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τσούπρα, η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, στην κατάθεσή της, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι άλλο είναι η εκκένωση τύπου «άτακτη φυγή» και άλλο είναι η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών.

Αυτό το τελευταίο δεν έγινε ποτέ, υποστήριξε. Όπως πρόσθεσε, πρέπει να κάνει εισήγηση η Πυροσβεστική στον αρμόδιο δήμαρχο και όσον αφορά την εκκένωση πρέπει να αποφασίσει η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία γιατί πλέον φτάνουμε στη διάσωση, την οποία κάνει εκείνη.

Ακόμη, σημείωσε ότι ο δήμος και η περιφέρεια επεμβαίνουν μόνο όταν δεν υπάρχει φωτιά στον συγκεκριμένο χώρο, αλλιώς δεν μπορούν να επέμβουν βάσει νόμου.

Η κ. Τσούπρα τόνισε ότι στις 18:10 η Πυροσβεστική είπε προφορικά πως πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος από τον Νέο Βουτζά, αλλά αυτό δεν γινόταν γιατί η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη.

Όπως είπε, στο συντονιστικό έμαθε στις 20:00 ότι είχε φτάσει η φωτιά κάτω στο Μάτι! Καλά τηλεόραση δεν ανοίγανε; Δημοσιεύματα του διαδικτύου δεν  διάβαζαν; 

Στις 20:00 ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ η φωτιά στο Μάτι, ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΚΑΨΕΙ το Μάτι μαζί με πολλούς κατοίκους.

Ακόμη, κατέθεσε ότι έγινε συζήτηση με τον Χιωνη και κανείς δεν ενημέρωσε και προσθέτει: «Εμείς βλέπαμε μια φωτιά από πάνω απλώς. Η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι πάει στη Διώνη. Στη αντίθετη πλευρά. Στείλαμε μήνυμα σε όλους τους αρμόδιους για το συντονιστικό. Έλειπε η Πυροσβεστική. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι άκυρο. Έγινε 20.20 το ΣΟΠ».

Δηλαδή… αλλού γι’αλλού. Η Διώνη βρίσκεται προς το Πικέρμι για όσους δεν γνωρίζουν και το Πικέρμι έχει κατεύθυνση προς την Παλλήνη, δηλαδή καμία σχέση με αυτό που συνέβη στις ανατολικές ακτές της Αττικής.

Ότι έγινε εκείνη την αποφράδα Δευτέρα τελικώς θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό όλων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close