ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟΥΡΚΙΑ

Έβρος: Συγκλονιστική περιγραφή από τον τραγικό πατέρα-video

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή των όσων συνέβησαν στον Έβρο με την ανατροπή βάρκας που μετέφερε εννέα Τούρκους, από τον Μουράτ Ακτσαμπάι, που μέσα σε μια στιγμή έχασε σύζυγο και ένα παιδί, ενώ δεν γνωρίζει το παραμικρό για την τύχη των άλλων δύο.

Ο Ακτσαμπάι μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και εξήγησε γιατί αποφάσισαν ο ίδιος και η σύζυγός του να εγκαταλείψουν την Τουρκία. Όπως προκύπτει, αμφότεροι ήταν δάσκαλοι και υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, που θεωρείται από τον Ταγίπ Ερντογάν ως ο παρακινητής του αποτυχημένου πραξικοπήματος. 

«Φύγαμε εξαιτίας των προβλημάτων στη χώρα. Μας είχαν πει ότι πολλοί είχαν καταφέρει να δραπετεύσουν με αυτόν τον τρόπο. Αν γνωρίζαμε ότι μπορεί να συνέβαινε αυτό που συνέβη, θα το σκεφτόμασταν περισσότερο».

Και συνέχισε εξηγώντας τι συνέβη: «Οταν η βάρκα πλησίαζε την άλλη πλευρά του ποταμού, κτύπησε σε κάποιο δέντρο ή θάμνο και άρχισαν να μπαίνουν νερά.

Αναποδογύρισε και πέσαμε όλοι στο νερό. Ζητήσαμε σωσίβια, όμως οι λαθρέμποροι μας είπαν ότι δεν τα χρειαζόμασταν. Πήραμε μόνο δύο σωσίβια, το ένα το δώσαμε σε μία μητέρα και το άλλο το φοράει ο γιος μου που αγνοείται».

»Κολυμπούσα για να σώσω τα δύο μου παιδιά, αλλά ήταν αδύνατο να τα βγάλω στην άλλη πλευρά. Δεν μπορούσα να τα τραβήξω από το νερό. Ήμουν μέσα στο νερό και μόλις βγήκα έξω τα παιδιά είχαν εξαφανιστεί. Η σύζυγός μου δεν γνώριζε κολύμπι και το νερό την παρέσυρε. Δεν μπορούσε να αφήσει τα τρία παιδιά να χαθούν».

Ο Ακτσαμπάι εξακολουθεί να ελπίζει ότι τα δύο του παιδιά θα βρεθούν ζωντανάπαρά το γεγονός ότι όσο περνούν οι ώρες, τόσο μειώνονται οι ελπίδες.

«Εύχομαι τα δύο μου παιδιά να είναι ζωντανά. Ελπίζω ιδιαίτερα για αυτό που φορούσε σωσίβιο. Σας παρακαλώ με όλη μου την καρδιά, μη σταματάτε τις έρευνες».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close