ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλληλοκατηγορούνται Κουρουμπλής και Λιμενάρχης … Για το “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ”

Ο...σώζων εαυτόν σωθήτω...

Όταν ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής δήλωνε δημόσια σε δελτίο ειδήσεων στις 17-1-2018 για το “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ” με τους 410 τόνους εκρηκτικών υλών έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης ότι…” εμείς τους βάλαμε φυλακή και αυτοί ας πάνε να αποδείξουν ότι κάναμε λάθος ” και την “όλη ευθύνη, το ρίσκο και την επιτήρηση, ανέλαβε ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Κρήτης” με πρόεδρο τον κ. Φιλιππή…
Έγγραφο “Φωτιά” που φέρει την υπογραφή του Κεντρικού Λιμενάρχη Ηρακλείου Κρήτης, κ. Ευθυμίου Δουβή επιβεβαιώνει ότι το Λιμάνι του Ηρακλείου ΔΕΝ είναι πιστοποιημένο για διαχείριση φορτίων εκρηκτικών υλών κλάσης 1.1.

Έγγραφο το οποίο εκδόθηκε μετά από εισαγγελική παραγγελία και βρίσκεται στο φάκελο δισκογραφίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Η εκκωφαντική αποτυχία του Υπουργού Ναυτιλίας, προς εξυπηρέτηση συμφερόντων τα οποία διερευνώνται, αναστατώνει τις ανακριτικές αρχές δημιουργώντας σύγχυση στην εισηγήτρια του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιώς κυρία Γεωργία Πολύδερα και αναφέρει (εκ παραδρομής μάλλον) ότι ο Πλοίαρχος του “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ” κύριος SLEPNYOV OLEKSIY σε κατάθεσή του κατά την ανακριτική απολογία του στις 15-1-2018 επιβεβαιώνει ότι έλαβε εντολή από τον “Πλοιοκτήτη” κ. Θεόδωρο Ρέλλο να μεταβεί στο λιμένα Μιζουράτα της Λιβύης…ενώ στην απολογία του ο ίδιος ο Πλοίαρχος κ. SLEPNYOV OLEKSIY φαίνεται να καταθέτει στην από 15-1-2018 απολογία του ότι ουδέποτε πήρε εντολή από τον Αρχιπλοίαρχο, και όχι Πλοιοκτήτη, κ. Θεόδωρο Ρέλλο να κατευθυνθεί προς Μιζουράτα Λιβύης, αφού ο προορισμός, ήταν το Τζιμπουτί.

Φαίνεται να αποποιείται των ευθυνών του ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής και καλείται τώρα η κατηγορούσα, όπως προκύπτει, πλέον αρχή το Λιμεναρχείο Ηρακλείου Κρήτης και συγκεκριμένα ο Κεντρικός Λιμενάρχης κ. Δουβής και ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Η κ. Φιλιππής, “να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά”, από τον πρόχειρο και ερασιτεχνικό χειρισμό της υπόθεσης του Υπουργού Ναυτιλίας.
“Έκαστος προ της καταδίκης του Δεν λογίζεται ένοχος” κύριε Κουρουμπλή και “Προ της κρίσεως και της καταδίκης, κάνεις Δεν νομίζεται ένοχος, ούτε τιμωρείται”…Ενώ προκλητικά δηλώσατε σε Κεντρικά Δελτία Ειδήσεων στις 17-1-2018 σε όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά ΜΜΕ, ότι “τους στέλνουμε όλους φυλακή και ας αποδείξουν ότι κάναμε λάθος”.

Αναφορικά, σε προηγούμενα δημοσιεύματα της “εναντίον” φαίνεται ότι το πλοίο “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ” ουδέποτε ζήτησε την προσέγγιση στο Λιμάνι του Ηρακλείου, αλλά ήταν Αγγυροβολιμένο λόγο καιρού στον όρμο Συτείας σε απόσταση ασφαλείας από κάθε κατοικημένη περιοχή, εις γνώση των τοπικών Λιμενικών αρχών και ενώ βρισκόταν σε Αβλαβή Διέλευση.

Ο Λιμενάρχης κ. Δουβής συνειδητοποιώντας τον λάθος χειρισμό και εντολή του να εισέλθει το πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου, με δεύτερο έγγραφό του, αγωνιωδώς θέλει να διώξει το φορτίο αναφέροντας ότι εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την ζωή και ασφάλεια των χρηστών, υπαλλήλων, επιβατών, διερχομένων αλλά και εν γένει της ακτοπλοΐας – κρουαζιέρας και Λιμενικών εγκαταστάσεων, γεγονός για το οποίο έχει ήδη προκληθεί σοβαρή κοινωνική αναταραχή και φόβος.

Έγγραφο το οποίο βρίσκεται στον φάκελο δισκογραφίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς.
Προς γνώση όλων των υπευθύνων…

Ακόμα και αν υπάρχει αδυναμία των κατηγορουμένων να αποδείξουν την αθωότητά τους (παρόλο που τα προσκομιθέντα έγγραφα και στοιχεία αποδεικνύουν την μη παραβατικότητα τους) σε καμία περίπτωση δε δίνει το δικαίωμα σε κανένα να τους καταδικάζει και δεν σημαίνει ότι είναι ένοχοι για κάτι.
Αντιθέτως αυτοί που τους κατηγορούν, πρέπει να δείξουν την ενοχη τους, αλλιώς τεκμαίρονται, ότι είναι αθώοι.

Το τεκμήριο αθωότητας αποτελεί κανόνα που αφορά το περιεχόμενο και όχι το βάρος απόδειξης…
Αφού δεν μπορείτε να αποδείξετε νόμιμα την ενοχή τους, δεν επιτρέπεται η κράτησή τους αλλά ούτε και η τιμωρία τους, έστω κι αν ακόμα έχετε υπόνοιες γι’ αυτούς.

Ενώ η σημερινή Κυβέρνηση ενισχύει την προστασία τεκμηρίου αθωότητας με την τροποποίηση που κατέθεσε τον Απρίλιο του 2018 ο Υπουργός Ναυτιλίας προφανώς την αγνοεί.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close