ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Τα… κατάφερε η κυβέρνηση: Γιορτές και πανηγύρια από τους Σκοπιανούς για το ΝΑΤΟ

Τελικά τα κατάφερε η κυβέρνηση και έστειλε στους δρόμους χιλιάδες Σκοπιανούς πανηγυρίζοντας την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ, το μοναδικό διπλωματικό όπλο που είχε προκειμένου να επιτύχει μια αξιοπρεπή λύση στο Σκοπιανό.

Λύση η οποία φυσικά δεν ήρθε και τώρα οι Σκοπιανοί και με την ελληνική συγκατάθεση αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες».

Η Μπιγκ Μαμά, η Ντάνι Ντιμιτρόφσκα, το συγκρότημα ροκ από το Τέτοβο Χάι Κοντρόλ και ο τραγουδιστής Σπατ Κασάπι τραγούδησαν απόψε στην πλατεία της πόλης του Τέτοβο για τη γιορτή της «Μακεδονίας»  στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το σύνθημα «Όντιμε Ναπρέντ»- Προχωράμε!, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

Τη γιορτή παρακολούθησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Διασποράς Έντμοντ Αντέμι και αναπληρωτής υπουργός άμυνας Μπεκίμ Μακσούτι.

«Αυτή είναι η εκπλήρωση του ονείρου πολλών γενεών στη χώρα, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τη Μακεδονία, ακολουθούμε το μεγάλο δρόμο στο διεθνές πεδίο, το οποίο με τη σειρά του συνεπάγεται την ανάγκη για  εσωτερική οικονομική ανάπτυξη και βαθιές μεταρρυθμίσεις σε όλες τις σφαίρες της χώρας», δήλωσε ο Αντέμι.

Σύμφωνα με τον Μακσούτι, αυτή είναι μια ευκαιρία για όλους τους πολίτες της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία ή την πολιτική τους προτίμηση, να γιορτάσουν γιατί όλοι αξίζουν να γιορτάσουν.

Γιορτή διοργανώθηκε και στην Οχρίδα, όπου συμμετείχαν τοπικά παραδοσιακά συγκροτήματα.

Η γιορτή στην Οχρίδα ξεκίνησε λίγο νωρίτερα λόγω της έναρξης της εκδήλωσης «Λευκή Νύχτα», που σηματοδοτεί την έναρξη της κύριας θερινής τουριστικής περιόδου στη ριβιέρα της Οχρίδας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close