ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιτία της ελληνορωσικής κρίσης η συμφωνία με τα Σκόπια..

Η ρωσική «υπόσχεση» που δόθηκε τον Μάρτιο δια του Ρώσου ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ «Θα προκύψουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις από την ενδεχόμενη είσοδο της χώρας των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και σε όλα τα Βαλκάνια» είναι η βασική αιτία της ελληνορωσικής κρίσης και της ανταλλαγής απελάσεων διπλωματών.

Οι Τσίπρας-Κοτζιάς ενθαρρυμένοι από την στήριξη που τους παρείχαν η Γερμανία αλλά και η αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα προχώρησαν στις απελάσεις των 2 Ρώσων συμβούλων πολιτικών θεμάτων πιστεύοντας ότι απενεργοποιούν τα «βασικά εργαλεία» της ρωσικής πολιτικής στην Αθήνα και στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας του Μαξίμου να προστατευσει την συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας

Το ελληνικό ΥΠΕΞ βλέπει παντού «φαντάσματα» ειδικά μετά την τελευταία συνάντηση Λαβρόφ-Κοτζιά στην Μόσχα και οι Αμερικανοί εύκολα έπεισαν Μαξίμου και Βασιλίσσης Σοφίας να προχωρήσουν σε μια πρωτοφανή ενέργεια η οποία δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στα τελευταία 33 χρόνια στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Απομένει να δούμε με ποιο τρόπο θα αντιδράσει η Ρωσία σε ότι αφορά τις απελάσεις των Ελλήνων διπλωματών αν και αυτό είναι το λιγότερο.

Τα σοβαρότερα προβλήματα θα παρουσιαστούν σε άλλα επίπεδα…

Σαφώς και η αντίδραση των Ρώσων στο Σκοπιανό δεν έχει να κάνει με τα ελληνικά συμφέροντα και την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας αλλά με τα δικά τους συμφέροντα.

Από την ώρα όμως που τα συμφέροντα τους αντικρούουν τα συμφέροντα ΗΠΑ & Γερμανίας( των οποίων οι πιέσεις περί συμφωνίας εβλαψαν ανεπανόρθωτα την πατρίδα μας), θα ήταν σοφό-αν μη τι άλλο-οι κυβερνώντες μας να κρατήσουν ουδέτερη στάση, αφήνοντας στην άκρη ανώφελους και επιζήμιους λεονταρισμούς, απλά για να ευχαριστήσουν τα αφεντικά τους..

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close