ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Συριακό πυροβολικό και «πακέτο» μαχητικών βομβάρδισαν θέσεις εντός Ιορδανίας

Δεν ξεφεύγει κανείς - Σκούπα σε 230 τ.χλμ. 6.000 ισλαμιστές παραδίδουν όπλα

O συριακός Στρατός ανακατέλαβε σήμερα 230 τ. χλμ εδάφους κατά μήκος των συνόρων με την Ιορδανία. 6.000 ισλαμιστές είδαν τις γραμμές άμυνας τους να έχουν διαλυθεί και να περικυκλώνονται από τον συριακό Στρατό με συνέπεια να συμφωνήσουν με τους όρους εκεχειρίας και να ζητήσουν ασφαλές πέρασμα προς Ιντλίμπ.

Πηγές των «μετριοπαθών ανταρτών» τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς δήλωσαν πως οι Σύροι άμαχοι που διέφυγαν από τη νοτιοδυτική Συρία θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους με ρωσικές εγγυήσεις προστασίας στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε σήμερα από τη Ρωσία.

Συριακά μαχητικά και πυροβολικό βομβάρδισαν θέσεις των ισλαμιστών εντός εδάφους της Ιορδανίας ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας να δηλώνει πως «είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τον εναέριο χώρο μας και το έδαφος μας».

Τα συριακά μαχητικά είχαν κάλυψη από αντίστοιχα ρωσικά που πραγματοποιούσαν αεροπορικές επιδρομές στην Daraa στις πόλεις Nasib και Om_Elmiathin.

Πακέτο συριακών MiG-29, Su-25, Su-34 βρίσκονται διαρκώς στην περιοχή βομβαρδίζοντας ανηλεώς θέσεις των ισλαμιστών.

Η Ιορδανία κατήγγειλε πως συριακά μαχητικά βομβάρδισαν την πόλη Al_Turat κοντά στα σύνορα με την Συρία ανεβάζοντας τους τόνους καταγγέλλοντας κλιμάκωση από την πλευρά της Δαμασκού.

Τα συριακά μαχητικά έπληξαν φάλαγγα των ισλαμιστών που προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ιορδανία.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Aymen Safadi, δήλωσε πως συριακό πυροβολικό έπληξε με την σειρά του ιορδανικό έδαφος!

Ο Safadi είπε στους δημοσιογράφους σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών, Σ.Λαβρόφ, πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι προετοιμασμένες να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Έθνους.

Οι μάχες που διεξάγονται κατά μήκος των συνόρων μεταξύ συριακού Στρατού και ισλαμιστών ανταρτών είναι σκληρές.

Δυστυχώς δεν δέχτηκαν την εκεχειρία όλες οι οργανώσεις με το παρακλάδι του ISIS στο συριακό Γκολάν να οχυρώνεται και να ετοιμάζεται για σύγκρουση.

Όμως οι «Τίγρεις» βγήκαν για κυνήγι… Του πρόσφεραν εκεχειρία αλλά δεν δέχτηκε….

Λίγο αργότερα, βρέθηκε το πτώμα του «Fallujat Huran» του Αρχηγού Muhammed Almuhameed, ο οποίος αρνήθηκε την εκεχειρία δηλώνοντας πως προτιμά τον θάνατο παρά την ατίμωση.

Και έτσι σκοτώθηκε.

Ταυτόχρονα, έρχονται στην δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες από τα σύνορα Ιορδανίας-Συρίας.

Ο Συνταγματάρχης, Nizal Ali Fandi, Διοικητής της 9ης Μεραρχίας ήταν ο πρώτος που πάτησε στο συνοριακό πέρασμα Nassib μαζί με ένα άρμα μάχης Τ-72 που έφερε την ονομασία «Η Κόρη του Ευφράτη»…

Ρωσο-συριακές δυνάμεις εισήλθαν στην περιοχή και ύψωσαν την συριακή σημαία.

Τα νοσοκομεία στην περιοχή έχουν γεμίσει με μαχητές του FSA και όχι μόνο….

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι ρωσοσυριακές δυνάμεις βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκληρωτική εκκαθάριση του άξονα Sweida-Daraa για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Συρία.

Οι ισλαμιστές συνεχίζουν ακόμη την παράδοση οπλισμού.

Είναι απίστευτες οι ποσότητες που κατείχαν σε IEDs, RPGs, σφαίρες όλων των ειδών, συστήματα επικοινωνίας, T-55, T-55M, 2 T-55AMV, 1 VT-55KS, 5 BMP, ZU-23, BMP-1P, 2 122 mm D-30, 37 mm M1939, T-55AMV , 7 εκτοξευτές TOW, 2 εκτοξευτές MILAN, 15 Kunkors και Fagot missiles, 12 πυραύλους Red Arrow.

Ο κατάλογος είναι ατελείωτος…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close