ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρησκευτικός Τουρισμός “ΑΓΊΑ ΜΑΤΡΩΝΑ”

Ένα υψηλό ποσοστό συμμετοχής από Ρώσους Χριστιανούς σημειώνει η επιτυχία του Θρησκευτικού Τουρισμού με πρωταγωνιστή τον Πανελλήνιο Σύλλογο “ΑΓΊΑ ΝΑΤΡΩΝΑ” στην Ελλάδα.
Το πιλοτικό πρόγραμμα και οι επισκέψεις στο Άγιο Όρος, έχει αποδειχθεί ότι ενδυναμώνει το Τουριστικό ρεύμα στην Ελλάδα, στηρίζει την Ελληνική οικονομία και αναδεικνύει τα Ιερά Μοναστήρια του Αγ. Όρους καθώς και τα μνημεία θρησκευτικών της ορθόδοξης πίστης μας.

Γεώργιος Τυρεκίδης
Γεώργιος Τυρεκίδης
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου “ΑΓΊΑ ΜΑΤΡΩΝΑ” κ. Γιώργος Τυρεκίδης δήλωσε σχετικά ότι το πρόγραμμα του Συλλόγου ολοκληρώνεται επιτυχώς με την άφιξη των 66 Ρώσων Τουριστών στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος την 6/7/2018 με προορισμό την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα του Αγ. Όρους.
Τόνισε ακόμα, ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο τόσο για την θρησκευτική πίστη των Τουριστών όσο και για την οικονομία της Πατρίδας μας και γι’ αυτό το λόγο η συνέχιση αυτής της χρονιάς, αποτέλεσε πάγιο αίτημα όλων των υποστηρικτών του Συλλόγου.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η Θρησκεία έχει συνεισφέρει στην ανάπτυξη του πολιτισμού και θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι του, αφού κάνει τους Τουρίστες να πραγματοποιούν θρησκευτικά Ταξίδια, ορμώμενοι από την ανάγκη για επιμόρφωση και Ιερά πίστη.
Παρά την οικονομική κρίση, ο Θρησκευτικός Τουρισμός αποτελεί πόλο έλξης για την Ελλάδα γιατί έχει μια αξιοζήλευτη γεωγραφική θέση, με υποδομές, Ιερά μοναστήρια και Θρησκευτικά μνημεία που προσελκύουν με μαγευτικό τρόπο τους Τουρίστες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close