ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάνδρα: Σε απόγνωση οι κάτοικοι – Αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων (Βίντεο)

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή της Μάνδρας, όπως γνωστοποίησε η Αστυνομία.

Η κυκλοφορία είχε διακοπεί σε σημεία της περιοχής, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σταδιακά αποκαθίστανται και τα υπόλοιπα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία ενώ οι κάτοικοι της περιοχής δοκιμάστηκαν για μια ακόμη φορά.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 95 κλήσεις, συνολικά, από την ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας- Μαγούλας, για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας σε πολίτες.

Ειδικότερα, οι 60 κλήσεις αφορούν σε αντλήσεις υδάτων και οι 35 σε παροχή βοήθειας.

Στην περιοχή βρέθηκαν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα.

Οι νέες, καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα έγιναν και πάλι πεδίο πολιτικής σύγκρουσης, με την αντιπολίτευση να ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και την περιφέρεια.

Χθες, δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εργαζόμενοι στην Ολυμπία Οδό, εργάζονταν πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στην εθνική οδό. Οι ουρές των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων ήταν… χιλιόμετρα και έφταναν μέχρι το Δαφνί.

Η Τροχαία στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας, έκανε εκτροπή οχημάτωνπου κινούνταν προς Κόρινθο, πάλι πίσω προς Αθήνα.

Η κυκλοφορία είχε διακοπεί και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο 33ο χιλιόμετρο, έως τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Επίσης, έκλεισαν οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Μάνδρα και Μαγούλα, ενώ η αστυνομία κάλεσε τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις σε αυτές τις περιοχές.

Προβλήματα καταγράφηκαν και στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η κυκλοφορία διεκόπη στην Οδό Πειραιώς, από Χαμοστέρνας έως Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα.

Ωστόσο, οι καταστροφές από τις πλημμύρες δεν περιορίστηκαν μόνο στην Αττική. Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης η Πυροσβεστική είχε δεχθεί περισσότερες από 450 κλήσεις από όλη την Ελλάδα, για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, καθώς και για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Ειδικότερα, εκτός από την Αττική, στο νομό Μαγνησίας, στις περιοχές Κανάλια, Κερασιά και Καμάρες δέχθηκε 70 κλήσεις, στο νομό Λάρισας στην περιοχή του Αγιόκαμπου 15 κλήσεις, στο νομό Χαλκιδικής και στις περιοχές Κασσάνδρα και Σιθωνία, 150 και 90 κλήσεις, αντίστοιχα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close