ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΙΡΟΣ

Στο έλεος της βροχής η Δ. Αττική: 160 κλήσεις στην πυροσβεστική

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η νέα νεροποντή στη Δυτική Αττική και κυρίως στη Μάνδρα, τη Μαγούλα και τη Νέα Πέραμο, ενώ σε αρκετά σημεία διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί 160 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επί ποδός είναι 95 πυροσβέστες, με 40 οχήματα, δύο γερανοφόρα, ένα ερπυστριοφόρο και μία σωστική λέμβο. Παράλληλα, στην περιοχή βρίσκονται 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας, όπως και ένα ασθενοφόρο για προληπτικούς λόγους.

Μάνδρα: Ο εφιάλτης επέστρεψε στην περιοχή

Η εικόνα που παρουσιάζει εδώ κι ένα εικοσιτετράωρο η Μάνδρα, ξυπνά μνήμες από τις φονικές πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου που είχαν πλήξει τη δυτική Αττική.

Οι κάτοικοι, αποκαρδιωμένοι, είδαν για ακόμη μία φορά τις περιουσίες τους να χάνονται στην ορμή της λάσπης και των χειμάρρων που κάλυψαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

ma 1 copy

Στο ίδιο έργο θεατές – Κανένα αντιπλημμυρικό έργο

Οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες τον ίδιο εφιάλτη, αφού το ίδιο φαινόμενο το έζησαν τον Νοέμβριο του 2017.

 

Προφανώς οι 22 νεκροί δεν ήταν αρκετοί για να ξεκινήσουν αντιπλημμυρικά και οχυρωματικά έργα στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close