ΕΛΛΑΔΑ

Θρησκευτικός Τουρισμός “ΑΓΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ”

Η ανάγκη των ανθρώπων να επισκεφτούν Ιερά μέρη με σκοπό να προσεγγίσουν το θείο στοιχείο, αλλά και να θαυμάσουν τα όμορφα δομημένα θρησκευτικά σημεία τα οποία περιβάλλοντα τις περισσότερες φορές από ένα ιδιαίτερα ελκυστικό φυσικό περιβάλλον, έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού.

Με σαφή προσανατολισμό τη βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη, ο Σύλλογος “ΑΓΊΑ ΜΑΤΡΩΝΑ” παρουσιάζει στο πλαίσιο των εργασιών και της Πολυχρόνης δράσης του, την προοπτική του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Ελλάδα με στοιχεία από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Στόχος του Προέδρου κ. Τυρεκιδη είναι να αναδείξει τον Θρησκευτικό πλούτο και σε προσεχείς εύλογο χρόνο να επιδίωξη την προσέγγιση Ρώσων Τουριστών, ώστε να θεμελιωθεί η προσπάθεια και ο σχεδιασμός του Συλλόγου του με την δική του Αναπτυξιακή πολιτική, προσφέροντας στους επισκέπτες, ελκυστικές παροχές και αρκετό χρόνο για να υλοποιήσουν τις επιθυμίες τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας, υπολογίζονται συνολικά 550 Μοναστήρια και Ησυχαστήρια που είναι σε λειτουργία σήμερα και αποτελούν τους πνευματικούς πνεύμονες της Ελλάδας.

Οι Μοναχοί και Μοναχές που εγκαταβιώνουν σ’ αυτά είναι περίπου σε 3500 άτομα από τα οποία τα 1500 βρίσκονται στο Αγίου Όρος.

Γεώργιος Τυρεκίδης
Γεώργιος Τυρεκίδης
Η προσπάθεια του κ. Τυρεκίδη αποτελεί εγγύηση για την περαιτέρω Θρησκευτική Τουριστική προσέγγιση, διότι συνεχώς ασχολείται με την βελτίωση των ήδη αναγνωρίσεων δράσεων στον τομέα του Τουρισμού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button