ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Ο Π.Σγουρίδης επιβεβαιώνει τον Δ.Καμμένο: «Συνδέθηκε η συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας με το χρέος»

Mορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για την σύνδεση του ελληνικού χρέους με την εκχώρηση της Μακεδονίας καθώς ο αντιπρόεδρος του κόμματος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, επιβεβαίωσε τον πρώην βουλευτή τους, Δ.Καμμένο.

Ο κ. Σγουρίδης εμφανιζόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, απάντησε σε σχετική ερώτηση λέγοντας πως έγιναν συζητήσεις και εξετάστηκαν όλα στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Η οπτική αυτή επιβεβαιώνει τον Δημήτρη Καμμένο ο οποίος ήταν ο πρώτος που έθεσε αυτό το ζήτημα την επομένη της διαγραφής του από το κόμμα.

Τότε ο κ. Καμμένος που είχε υπερψηφίσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης είπε πως στην συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ειπώθηκε πως σε περίπτωση που η Ελλάδα αποδεχθεί την συμφωνία θα έχει οικονομικά ανταλλάγματα, δηλαδή θα έπαιρνε την ελάφρυνση του χρέους.

«Υπήρχαν διαφωνίες και κάποιοι μεταπείστηκαν» τόνισε ο κ. Καμμένος μιλώντας στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι υπήρχαν επιχειρήματα σε σχέση με την οικονομία.

«Αν θα πάρει τη συμφωνία  για το χρέος η Ελλάδα συνδυάστηκε, με το εάν θα παραχωρήσουμε το «Μακεδονία» εξήγησε ο Δημήτρης Καμμένος πριν μερικές ημέρες

Όπως είπε τότε, ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και μια ακόμη βουλευτής των ΑΝΕΛ, που δεν κατονόμασε, έλεγαν ότι η συμφωνία με τα Σκόπια είναι μια καλή συμφωνία και πως δεν πρέπει να διακυβευτεί η πορεία της κυβέρνησης γιατί «θα πάρουμε καλή ρύθμιση για το χρέος, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και θα μειωθεί και ο ΕΝΦΙΑ κατά 30%»

Σημειώνεται ότι ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς διέψευσε τον Δ.Καμμένο

«Ο Δημήτρης Καμμένος λέει ψέματα για τα ανταλλάγματα. Δεν δώσαμε τίποτα για να πάρουμε ανταλλάγματα. Κάναμε την καλύτερη συμφωνία για τη χώρα» δήλωσε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος στη συμφωνία με τα Σκόπια για τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Για τις διαμαρτυρίες του κόσμου και τις αποδοκιμασίες εις βάρος υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο κ. Σγουρίδης υπογράμμισε: «Η λέξη Μακεδονία έχει βαρύ συναισθηματικό φορτίο και αυτό το φορτίο ουσιαστικά διχάζει. Τις αποδοκιμασίες δεν μπορείς να τις αποτρέψεις, αλλά θα πρέπει να είναι σε κόσμιο κλίμα. Εγώ δεν θεωρώ ότι μπορείς να σταματήσεις την διαμαρτυρία του κόσμου. Αδίκως ωστόσο διαμαρτύρεται ο κόσμος κατά των ΑΝΕΛ. Υπερασπιστήκαμε το όνομα και εμείς θα την καταψηφίσουμε όταν έρθει στη Βουλή», και συνέχισε: «Εμείς ζητήσαμε δημοψήφισμα, δεν μπορέσαμε να το προκαλέσουμε. Ζητήσαμε αυξημένη πλειοψηφία, δεν τα καταφέραμε. Εμείς αποδεικνύουμε με την στάση μας ότι είμαστε υπεύθυνοι».

Ο κ. Σγουρίδης, κλήθηκε να εξηγήσει την στάση των ΑΝΕΛ στην συμφωνία για το Σκοπιανό, λέγοντας πως μπορεί να καταψήφισαν την πρόταση μομφής δεσμεύονται όμως η συμφωνία να μην ψηφιστεί σε περίπτωση που έρθει στην ελληνική Βουλή.

Δεν είναι όμως έτσι, η συμφωνία δεν έπρεπε ποτέ να υπάρχει καν πιθανότητα να έρθει στην Βουλή. Γιατί εκεί όλο και κάποιοι μπορεί να «ξεφυτρώσουν» που να την ψηφίσουν κι ας μην είναι οι ΑΝΕΛ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close