ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ!! – Ο Τσιπρας ελπίζει έχουμε μια “καλή λύση”, όπως στο Σκοπιανό και στα ζητήματα του χρέους!

ΜΗΝ ΜΑΣ “ΣΩΝΕΙΣ” ΑΛΛΟ ΡΕ ΑΛΕΞΗ!!!

 

Από που και ως που ένα οικονομικό ζήτημα συνδέεται με ένα εθνικό ζήτημα; «Ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή λύση, όπως στο Σκοπιανό και στο θέμα του δανείου» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κλάους Ρέγκλιν με τον οποίο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. 

«Νιώθω σαν σκακιστής που παίζει σε δύο σκακιέρες. Έχουμε τις διαπραγματεύσεις για το θέμα του δανείου και για το όνομα των Σκοπίων. Ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή λύση σαν τη χθεσινή για το πιο σημαντικό θέμα για τη χώρα.

Έχουμε σημειώσει πολύ πρόοδο, βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια τελική λύση που θα είναι αντάξια των θυσιών που κατέλαβε η Ελλάδα και θα είναι αυτό το οποίο θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος δέχτηκε τα συγχαρητήρια του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, για το κλείσιμο της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Όλα αυτά δημιουργούν εντυπώσεις.

Ότι συνδέεται με κάποιο παρασκηνιακό τρόπο το ζήτημα του χρέους με το όνομα των Σκοπίων και επίσης τα συγχαρητήρια του ESM στον πρωθυπουργό παρουσιάζουν τον Μηχανισμό «ως έχοντα συμφέρον» ως προς την εκχώρηση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Είναι γνωστό ότι και οι Γερμανοί και όχι μόνο οι Αμερικανοί ήθελαν διακαώς να τελειώνει το θέμα αυτό και μάλιστα με σύνθετη ονομασία.

Βλέπετε η σύνθετη ονομασία καθιστά την χώρα αδύναμη μπροστά σε εκβιασμούς σε περίπτωση που η εξωτερική της πολιτική δεν θα είναι αρεστή είτε σε Αμερικανούς είτε σε Γερμανούς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close