ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΚΟΠΙΑ

Χαρά Ζάεφ για την επερχόμενη εκχώρηση της Μακεδονίας: «Σύντομα θα ανακοινώσουμε τα ευχάριστα νέα»

Μετά την δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά πως θα γίνει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Α.Τσίπρα και Ζ.Ζάεφ για το Σκοπιανό, έρχεται ο Σκοπιανός πρωθυπουργός να δηλώσει σήμερα πως «είμαστε πάρα πολύ κοντά σε συμφωνία και θα ανακοινώσουμε σύντομα τα ευχάριστα νέα».

Ευχάριστα βέβαια για τους Σκοπιανούς αφού η ελληνική πλευρά θα εκχωρήσει τα ιστορικά διακαιώματα της Μακεδονίας.

Μένει να δούμε ποια παραλλαγή του ονόματος θα είναι αυτή που θα δεχτεί η ελληνική πλευρά να δώσει. Πάντως αποκαλύπτεται έτσι πως οι Σκοπιανοί έπαιξαν ένα παιχνίδι «ροκανίσματος» του χρόνου για να κερδίσουν όλα όσα ήθελαν. 

Όνομα επί της ουσίας, γλώσσα, ταυτότητα και εθνικότητα.

«Είναι επιθυμία μας να έχουμε λύση στο θέμα της ονομασίας πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου και πριν από την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26».

«Η επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα είναι συνεχής και ότι εξετάζονται διάφορες στρατηγικές για να ολοκληρωθεί η 25ετής διαμάχη για το όνομα. Μόλις επικοινωνήσω τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα ενημερώσω τους πολίτες.

Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα ευχάριστα νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών», είπε ο Ζάεφ.

Πρόσθεσε ότι αυτή θα είναι μια συμφωνία μεταξύ των προέδρων των δυο κυβερνήσεων, των υπουργών Εξωτερικών και όταν συμβεί αυτό οι Πρόεδροι των δυο χωρών αλλά και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και οι πολίτες θα ενημερωθούν.

Ο Ζάεφ είπε ακόμα ότι αν υπάρξει άμεσα λύση δεν αποκλείεται να ακυρώσει το ταξίδι του στην Γερμανία. Υπενθυμίζεται ότι ο Ζόραν Ζάεφ έχει προγραμματίσει να συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο την ερχόμενη Τετάρτη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close