ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το ντοκουμέντο της τραγωδίας στην Άμφισσα – ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Η 13ΧΡΟΝΗ-(βίντεο)

Tεταμένη παραμένει η κατάσταση στην πόλη της Άμφισσας, έπειτα από τη δολοφονία της 13χρονης Ρομά και τον τραυματισμό ενός ενήλικου το απόγευμα της Δευτέρας.  Ένα περιστατικό το οποίο αναστάτωσε την τοπική κοινωνία και προκάλεσε το κοινό αίσθημα.

Όπως προκύπτει μέχρι στιγμής από τις περιγραφές και τις καταγγελίες των κατοίκων του καταυλισμού, οι οποίοι βρίσκονταν μπροστά την ώρα του συμβάντος, δράστης της επίθεσης υποδεικνύεται ο Π. Κοντογιώργος,ο οποίος διατηρούσε κρεοπωλείο στο κέντρο της πόλης.

Αν και η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως έγινε γνωστό, την Τρίτη συνελήφθη ένας 40χρονος Αλβανός, ο οποίος φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο ο 34χρονος κρεοπώλης, πήγε στον καταυλισμό και αμέσως μετά τον πυροβολισμό, τράπηκαν μαζί σε φυγή. Ο 40χρονος κατηγορείται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία της 13χρονης, ενώ ο Π. Κοντογιώργος παραμένει άφαντος από το απόγευμα της Δευτέρας. 

Οι τοπικές Αρχές χτενίζουν την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να μπορέσουν να τον εντοπίσουν, κάτι όμως που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως πιθανόν έχει βρει καταφύγιο στους ορεινούς όγκους της Γκιώνας.

Την Πέμπτη, τοπικός παράγοντας ανέφερε  ότι υπήρξε πληροφορία από την πλευρά συγγενών του Π. Κοντογιώργου, για πιθανή παράδοσή του στις Αρχές τις επόμενες ημέρες. Οι Ρομά της περιοχής πάντως έχουν διαμηνύσει πως αν δεν συλληφθεί ο άνθρωπος που τον είδαν να πυροβολεί εναντίον τους, θα πάρουν οι ίδιοι τον νόμο στα χέρια τους. 

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο – ντοκουμέντο το οποίο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας η οποία βρίσκεται πλησίον του καταυλισμού των Ρομά. Το συγκεκριμένο βίντεο – απόσπασμα, μπορεί να συνεισφέρει αρκετά στοιχεία στις έρευνες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο διαπληκτισμός 

Στο πρώτο μέρος του βίντεο, διακρίνεται το αυτοκίνητο του Π. Κοντογιώργου, το οποίο σταματάει μπροστά από τον καταυλισμό και πάνω στον δρόμο ο οποίος οδηγεί προς το χωριό Βίνιανη. Η ώρα είναι 19.33, απόγευμα Δευτέρας. Εκείνη τη στιγμή, όπως διακρίνεται στο οπτικό υλικό, κάποιος Ρομά πλησιάζει την πόρτα του αυτοκινήτου.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν πως υπήρξε διαπληκτισμός. Στη συνέχεια – και πάντα σύμφωνα με το οπτικό υλικό – ο 34χρονος κρεοπώλης με το αυτοκίνητό του αρχίζει να κινείται και να απομακρύνεται με κατεύθυνση προς τη Βίνιανη, ενώ διακρίνεται και πιθανόν επιθετική κίνηση του χεριού του Ρομά, ο οποίος ακολουθεί πεζός από πίσω. (σ.σ. Κάποιοι Ρομά έχουν καταγγείλει πως υπήρξε χειροδικία).

Λίγα μέτρα μετά, το αυτοκίνητο του Κοντογιώργου σταματάει και κάνει όπισθεν. Πίσω του βρίσκεται ο Ρομά, που πιθανόν έχουν έρθει σε αντιπαράθεση. Το αυτοκίνητο σταματά και παίρνει πάλι κατεύθυνση προς τη Βίνιανη, αποχωρώντας από τον καταυλισμό. 

Δείτε το πρώτο μέρος του βίντεο:

 

Το φονικό

Το δεύτερο απόσπασμα του βίντεο παρουσιάζει την αναταραχή που επικρατεί λίγα δευτερόλεπτα έπειτα από τους πυροβολισμούς. Μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί πως ο 34χρονος κρεοπώλης κατευθύνθηκε προς το χωριό του, τη Βίνιανη, πήρε το όπλο του και επέστρεψε εκ νέου στον καταυλισμό για να ανοίξει πυρ.

Περίπου στις 20.18 το ίδιο απόγευμα, – όπως φαίνεται από το οπτικό υλικό-, στον καταυλισμό επικρατεί αναταραχή. Τα παιδιά των Ρομά τα οποία παίζουν σε διπλανό γήπεδο, αρχίζουν να τρέχουν προς τον καταυλισμό, πηδώντας τα συρματοπλέγματα. Έχει σημάνει συναγερμός. Στο σημείο έρχονται και άλλα αυτοκίνητα, προφανώς των Ρομά, μέσα στη γενική αναστάτωση. Κάποια στιγμή, διακρίνεται ένα άσπρο αγροτικό το οποίο σταματάει.

Στο βάθος κάποιοι άλλοι κάτοικοι του καταυλισμού μεταφέρουν στα χέρια τους την 13χρονη η οποία έχει χτυπηθεί θανάσιμα. Διακρίνεται αμυδρά πως την μεταφέρουν από την πίσω πλευρά του αγροτικού. Στο ίδιο αυτοκίνητο επιβιβάζονται και άλλοι, πιθανόν και ο τραυματίας. Στη συνέχεια το όχημα αποχωρεί από τον καταυλισμό με κατεύθυνση προς Άμφισσα. Όπως έχουν ήδη περιγράψει οι Ρομά, η ανήλικη και ο τραυματίας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης.

Δείτε το δεύτερο μέρος του βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close