ΕΛΛΑΔΑΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΑΓΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ”

Ο Θρησκευτικός Τουρισμός, που καθιστά μια ενδιαφέρουσα μορφή εναλλακτικού Τουρισμού στην Ελλάδα, αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς συνδυάζοντας τις επισκέψεις σε χώρους θρησκευτικής σημασίας με τον προορισμό-σταθμό ενός μεγαλύτερου ταξιδιού ή μικρής διάρκειας σε διαφορετικές εποχές του χρόνου.

Είναι μια μορφή Τουρισμού που πηγάζει από την ανάγκη των πιστών, να γνωρίσουν την μεγαλοπρέπεια της πίστης τους και να έρθουν πιο κοντά στη θρησκεία τους.

Γεώργιος Τυρεκίδης
Γεώργιος Τυρεκίδης
Ο αριθμός των επισκεπτών το 2017 που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου “ΑΓΊΑ ΜΑΤΡΩΝΑ” κ. Γεωργίου Τυρεκιδη, και ακολούθησε πίστα το πρόγραμμα, άγγιξε τον αριθμό των 270 ατόμων που ο καθένας χωριστά βίωσε την επιθυμία του και την ανάγκη να προσκυνήσει στην Ιερά Μόνη του Αγίου Παντελεήμονα, στο Αγίου Όρος.

Αυτή η ανάγκη και αναζήτηση των πιστών, έχει αποτελέσει τον κύριο λόγο επίσκεψης σε συγκεκριμένους προορισμούς που προγραμμάτισε για το 2018 ο Κ. Τυρεκιδης ο οποίος αξιοποίησε την ευκαιρία να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο την συνεργασία του με τον Τομέα Τουρισμού και την Ένωση Ελλήνων Επιχειρηματιών του Κοινωνικοπολιτικού φορέα Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. φτάνοντας στο σημείο να εξυπηρετήσει για το 2018 Θρησκευτικό Τουρισμό, που μέχρι στιγμής ανέρχεται στους 490 πιστούς.

Οι επισκέψιμοι Θρησκευτικοί χώροι όπου προγραμμάτισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου “ΑΓΊΑ ΜΑΤΡΩΝΑ” είναι: Στον Αγίου Ιωάννη τον Ρώσο που έγινε γνωστός για την καλοσύνη, την ταπεινοφροσύνη και την ακλόνητη πίστη του και που το Ιερό σκήνωμα του παραμένει άφθαρτο στο Νέο Προκοπι Ευβοίας…Στα Μετέωρα που είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους, οι οποίοι υψώνεται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου. Τα Μοναστήρια των Μετεώρων που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, θεωρούνται το δεύτερο σημαντικό Μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα ύστερα από το Άγιο Όρος…Και στην Ιερά Μόνη του Αγίου Παντελεήμονα του Αγίου Όρους.

Ανδρέας Ρεντζούλας
Ανδρέας Ρεντζούλας
Ο κ. Γεώργιος Τυρεκιδης, ως Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου “ΑΓΊΑ ΜΑΤΡΩΝΑ” ευχαριστεί για ακόμα μια φορά τον κ. Ρεντζουλα, Πρόεδρο του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο για την συνεργασία και την δυνατότητα που του δόθηκε να δουλέψουν μαζί, δημιουργικά, για την προσπάθεια ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα που φέρει νικητή την Κοινωνία, την πίστη μας και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close