ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με γραπτή ανακοίνωσή του αντιδρά στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους Τούρκους στρατιωτικούς.

Ειδικότερα υποστηρίζει ότι, χορηγώντας άσυλο στον «πραξικοπηματία», όπως τον χαρακτηρίζει, Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί, παραβιάζονται οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Είναι μια απόφαση -προστίθεται στην ανακοίνωση- που τραυματίζει βαθιά την συνείδηση του τουρκικού λαού.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει, κλείνοντας, την ελπίδα ότι στο προσεχές μέλλον η ελληνική δικαιοσύνη δεν θα επαναλάβει λάθη παρόμοια με αυτή την μεροληπτική -σύμφωνα με την Άγκυρα- απόφαση.

Από την πλευρά του ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ έκανε λόγο για την «πλέον επονείδιστη απόφαση για μια χώρα».

«Το δικαστικό σύστημα της Ελλάδας, μέλους της ΕΕ, αποφάσισε να πατρονάρει τους τρομοκράτες που επιχείρησαν με την απόπειρα πραξικοπήματος να καταλύσουν τη δημοκρατία στην Τουρκία. Η παράνομη αυτή δικαστική προσέγγιση που προστατεύει τους τρομοκράτες έναντι της δημοκρατίας είναι σοβαρή», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

http://www.nooz.gr/Images/2000/2000/823714

Η απόφαση του ΣτΕ

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα της κυβέρνησης, διατυπωμένο από τον τότε υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση περί χορήγησης ασύλου στον Suleyman Ozkaynakcim, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, έναν εκ των οκτώ τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έλαβε αμετάκλητη απόφαση χορήγησης ασύλου στον αξιωματικό, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων, προκειμένου να μεταβεί σε όποια ευρωπαϊκή χώρα επιθυμεί.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close