ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΙΡΟΣ

Έρχονται βροχές και καταιγίδες το προσεχές τριήμερο

Το προσεχές τριήμερο αναμένονται καταιγίδες και έντονη βροχόπτωση, ενώ δεν αποκλείεται τοπικά η χαλαζόπτωση. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ήδη από σήμερα ο καιρός είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βορειοδυτικής Ελλάδας, αφού κατά διαστήματα εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η αυριανή όμως μέρα (Πέμπτη) θα είναι περισσότερο βροχερή, αφού προβλέπονται πιο γενικευμένες βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν τα Επτάνησα και τα ηπειρωτικά τμήματα. 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και ενδεχομένως τοπικές καταιγίδες σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με την εκτίμηση του μετεωρολόγου. Από το μεσημέρι όμως, τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Δεν αποκλείεται, κατά τόπους και κατά περιόδους, οι βροχές και οι καταιγίδες να έχουν έντονο χαρακτήρα.

Η αστάθεια κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα ενισχυθεί και ως εκ τούτου οι μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί ένα μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας από τον άστατο καιρό.

«Οι δείκτες αστάθειας, σε προγνωστικό επίπεδο, είναι πολύ ανεβασμένοι. Επομένως, προσωπικά αναμένω αρκετό νερό σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, το οποίο θα σημειωθεί ενδεχομένως και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στα νησιά του Αιγαίου ο καιρός θα είναι πολύ καλύτερος, διότι εκεί δεν αναμένονται βροχοπτώσεις παρά μόνο λίγες τοπικές νεφώσεις» αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Καταιγίδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 

Την Πέμπτη, στην Αθήνα, η μέρα θα ξεκινήσει με σχετικά καλό καιρό. Από το μεσημέρι όμως οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στη Θεσσαλονίκη οι βροχές θα έχουν ξεκινήσει νωρίτερα, από τις πρωινές ώρες.

Παρόλο που ο καιρός κατά διαστήματα θα είναι αρκετά άστατος, στις θάλασσες τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Οι εντάσεις των ανέμων στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 και πολύ τοπικά τα 6 μποφόρ.

Σχεδόν φυσιολογικές – για την εποχή- θα είναι και οι θερμοκρασίες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, αφού στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα θα αγγίξουν τους 26-27 και τοπικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Και τις επόμενες μέρες θα επηρεάζονται κατά διαστήματα από μπόρες, τοπικές βροχές ή καταιγίδες αρκετές περιοχές της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι η αστάθεια θα επιμείνει πάνω από τον ελλαδικό χώρο. Μάλιστα, θα επηρεαστούν και νησιά του ανατολικού και νότιου Αιγαίου από την Παρασκευή.
Νεφοκάλυψη το απόγευμα της Τετάρτης
Νεφοκάλυψη το απόγευμα της Τετάρτης
Υετός το απόγευμα της Τετάρτης
Υετός το απόγευμα της Τετάρτης
Άνεμοι στα πελάγη το απόγευμα της Τετάρτης
Άνεμοι στα πελάγη το απόγευμα της Τετάρτης
Νεφοκάλυψη το απόγευμα της Πέμπτης
Νεφοκάλυψη το απόγευμα της Πέμπτης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button