ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανελλήνιος Σύλλογος “ΑΓΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ”

Με αφορμή την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο Πανελληνικός Σύλλογος “ΑΓΊΑ ΜΑΤΡΩΝΑ” τίμησε την μαύρη αυτή επέτειο υπενθυμίζοντας σε όλη την ανθρωπότητα…”ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ”.

Γεώργιος Τυρεκίδης
Γεώργιος Τυρεκίδης

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Τυρεκίδης αναφέρθηκε στη σφαγή και τον ξεριζωμό των Ποντίων, καθώς και στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο κύριο Ανδρέα Ρεντζουλα για την συμμετοχή και υποστήριξη στις εκδηλώσεις της μαύρης αυτής επετείου αλλά και για την συνεργασία του Πανελλήνιου Συλλόγου “ΑΓΊΑ ΜΑΤΡΩΝΑ” με τον Τομέα Πολιτισμού του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο και των Ενώσεων που περιλαμβάνει.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος “ΑΓΊΑ ΜΑΤΡΩΝΑ” με έδρα την Καλλιθέα (Πόντου 76) ασχολείται με τον Θρησκευτικό Τουρισμό και την ξενάγηση των Ρώσων επισκεπτών σε όλα τα Μοναστήρια της Ελλάδας. Επι κοινού με τον Τομέα Πολιτισμού του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο θα προβούν σε δράσεις και συνεργασίες για την επίτευξη του στόχου της αδελφοποίησης και σαν πρώτη κίνηση καλής θέλησης, θα προβούν στην παραγωγή μιας Χριστιανικής εικόνας, πιστό αντίγραφο Βυζαντινής Τέχνης, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Ανέργων του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο η οποία θα διανεμηθεί σε όλους τους Ρώσους τουρίστες κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Στην έκδοση της Μηνιαίας εφημερίδας “ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ” θα δημοσιεύεται όλη η δράση του Συλλόγου και του Κοινωνικοπολιτικού Φορέα Λ.Ε.Υ.Κ.Ο καθώς και ενημερώσεις που αφορούν τον Ελληνισμού και τα προβλήματα της Καθημερινότητας.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ

Ανδρέας Ρεντζούλας
Ανδρέας Ρεντζούλας

Από την πλευρά του ο κ.Ανδρέας Ρεντζούλας είπε για την Μαύρη αυτή επέτειο ότι πρόκειται για μια μεθοδική εξολόθρευση, ένα πρωτογενές έγκλημα το οποίο δεν έχει συνάρτηση με πολεμικές συγκρούσεις.

Ο γενοκτονος, συνέχισε, δεν εξοντώνει μια ομάδα για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που είναι. Στην περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου…επειδή ήταν Έλληνες και Χριστιανοί.

Στην συνέχεια για την συνεργασία του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο με τον Σύλλογο “ΑΓΊΑ ΜΑΤΡΩΝΑ” είπε ότι ο σεβασμός που μας επιβάλει η αλήθεια της ιστορίας μας οδηγεί στην ανάγκη μιας ιδιαίτερης σχέσης με τον Ποντιακό Ελληνισμό, λόγο του Ορθόδοξου Χριστιανισμού, της βαθιάς φιλίας, της πνευματικής συγγενείς αλλά της διαρκής υποστήριξης στους αγώνες μας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close