ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγνοείται γιατρός και ο σύζυγός της μετά την αποκάλυψη της “μαφίας” των φαρμάκων

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο των αντικαρκινικών φαρμάκων, αφού, σύμφωνα με δημοσίευμα, εδώ και λίγες μέρες αγνοείται μια νεαρή γιατρός που εργάζεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο, καθώς και ο δημοσιογράφος σύζυγός της.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Νέα Σελίδα», την εξαφάνιση δήλωσε στην αστυνομία η μητέρα της γιατρού.

Το δημοσίευμα αποκαλύπτει πως όλα ξεκίνησαν όταν μία ογκολόγος αποκάλυψε 44 πλαστές συνταγές ασθενών και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η γιατρός, καθηγήτρια του Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε αναφορά στον διοικητή του Λαϊκού Νοσοκομείου και, αφού παρουσίαζε όσα είχε ανακαλύψει, του ζητούσε να διαβιβάσει το συντομότερο δυνατόν τα στοιχεία στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ωστόσο, την περασμένη Τετάρτη, ο διοικητής του Λαϊκού ενημέρωσε τις Αρχές ότι η γιατρός που βοηθούσε την ογκολόγο έχει εξαφανιστεί από την Τετάρτη 9 Μαΐου.

Ο διοικητής επικοινώνησε και με τη μητέρα της γιατρού, η οποία τον ενημέρωσε πως έχει δηλώσει την εξαφάνιση της κόρης και του γαμπρού της στη Α.Τ. Παγκρατίου.

Μάλιστα, του παρέδωσε και την τσάντα της κόρης της, μέσα στην οποία υπάρχουν -εκτός από τα προσωπικά της αντικείμενα- σφραγίδες της ίδιας, δύο ακόμη γιατρών καθώς και τα βιβλιάρια δύο ασθενών.

Η ογκολόγος αναφέρει για την εξαφανισμένη γιατρό: «Η κυρία Β.Β., όταν της γνωστοποίησα […] ότι αρχίζουμε έλεγχο των παλαιοτέρων συνταγογραφήσεων, μας δήλωσε ότι είχε ενημερωθεί και ότι η ίδια είχε αποθηκευμένους στον ηλεκτρονικό της υπολογιστή τους κωδικούς μου, αλλά και άλλων δύο ακόμα γιατρών, τους οποίους έκανε εισαγωγή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Οι συνταγογραφήσεις γίνονται από 2-3 ηλεκτρονικούς υπολογιστές του τμήματός μου, βρίσκονται στον 4ο όροφο του κτιρίου της Σεβαστουπόλεως. Τα γραφεία μας δεν κλειδώνονται και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι προσβάσιμοι σε όλους τους γιατρούς του τμήματός μας αλλά και στις νοσηλεύτριες του εξωτερικού ογκολογικού ιατρείου».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close