ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας για τους 2 στρατιωτικούς [εικόνες & βίντεο]

Μια συγκέντρωση για συμπαράσταση στους δύο στρατιωτικούς στο Σύνταγμα και μια αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια από αντιεξουσιαστές, προκάλεσαν κυριακάτικο «κυκλοφοριακό έμφραγμα» στο κέντρο της Αθήνας.

Υπό τους ήχους λαούτου και κρητικής λύρας μια σειρά από οργανώσεις και φορείς έκαναν, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, πανεθνικό συλλαλητήριο στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. Κεντρικό αίτημα είναι η άμεση απελευθέρωση από τις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας, των δυο στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που παράνομα βρίσκονται έγκλειστοι, καθώς και η παύση κάθε ανιστόρητης διαπραγμάτευσης που εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία.

Την πρωτοβουλία πήρε η νεοσύστατη πατριωτική Κίνηση Πολιτών ΔΙΕΞΟΔΟΣ, αποτελείται από ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, αθλητές, ομογενείς, στρατιωτικούς, διπλωμάτες, δημάρχους, εργάτες του μόχθου, ακτιβιστές, δημοσιογράφους, νομικούς, γιατρούς, ομογενείς, εκπροσώπους Πολιτιστικών Ενώσεων, Παμμακεδονικών, Παμπελοποννησιακών, Πανθεσσαλικών, Παγκυπριακών, Αγροτικών, Ενώσεων, Συλλόγους Γυναικών, Εκπροσώπους ΑΜΕΑ, ευπαθών ομάδων, συνταξιούχων, πολυτέκνων, φοιτητικών και μαθητικών συλλόγων.

«Οι Έλληνες πολίτες δεν θα αποδεχτούμε να ζήσουμε ως αιχμάλωτοι μέσα στην πατρίδα μας , ούτε θα επιτρέψουμε να ξαναχυθεί άδικα Ελληνικό αίμα, όπως συνέβη για ακόμα μια φορά με το θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που επέστρεφε από αναχαίτιση, εξαιτίας άθλιων πολιτικών σκοπιμοτήτων ή να χαθεί έστω και μια σπιθαμή Ελληνικού εδάφους», αναφέρουν.

Λόγω της συγκέντρωσης έκλεισαν όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

Την ίδια ώρα, στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι οι οποίοι δήλωναν αντίθετοι με τη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Ετσι κλειστοί ήταν και οι δρόμοι γύρω από το Πανεπιστήμιο όπως η Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close