ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό την επήρεια αλκοόλ ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το δυστύχημα στον Κηφισό

Ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο τα χαράματα της Τετάρτης είχε εντοπιστεί από την αστυνομία και στο παρελθόν να οδηγεί μεθυσμένος. 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο εν λόγω επαγγελματίας οδηγός, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, είχε εντοπιστεί και τον περασμένο Φεβρουάριο  να οδηγεί μεθυσμένος και του είχαν επιβληθεί και σχετικές ποινές.

Αστυνομικές πηγές σημείωσαν πως «είναι σύνηθες για κάποιον οδηγό-παραβάτη να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Στατιστικά, αυτοί που προκαλούν τέτοια ατυχήματα-δυστυχήματα, συνήθως έχουν προϊστορία. Το έχουν ξανακάνει».

Πλέον, ο δράστης, ο οποίος κρατείται στο Α΄ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής, στο Περιστέρι, θα κατηγορηθεί για κακούργημα, καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με το άρθρο 290 του Π.Κ. που αφορά στη διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και κατά των κοινωφελών εγκαταστάσεων.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω άρθρο:

1. Όποιος με πρόθεση διαταράσσει την ασφάλεια της συγκοινωνίας στους δρόμους ή στις πλατείες τιμωρείται:

α) με φυλάκιση, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο

β) με κάθειρξη, αν επήλθε θάνατος.

Όσον αφορά στην ποσότητα του αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του, καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν ότι ξεπερνά το 0,75 την ώρα που το όριο είναι 0,10! Εδώ να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει στο zougla.gr ο ασφαλιστής της Ευρωπαϊκής Πίστης Γιώργος Τσουνής, συνήθως οι ασφαλιστικές εταιρείες σε τέτοιου είδους περιστατικά καλύπτουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί μέχρι του ποσού της ασφάλισης και στη συνέχεια επανεισπράττουν από τον υπαίτιο οδηγό και τον λήπτη της ασφάλισης.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι, όπως έγινε γνωστό, ο οδηγός στο παρελθόν έχει χάσει δύο συγγενείς του σε τροχαίο δυστύχημα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button