ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για την υιοθεσία και αναδοχή από τα ομόφυλα ζευγάρια – Δημοψήφισμα ζητά ο Νικολόπουλος

Ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τα «μέτρα για την προώθηση του θεσμού της υιοθεσίας και αναδοχής».

Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν.

 

 

Στην ονομαστική ψηφοφορία -που αιτήθηκε η Χρυσή Αυγή- επί του άρθρου 8 που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια, σε σύνολο 264 βουλευτών, υπέρ  τάχθηκαν 161 έναντι 103 βουλευτών που καταψήφισαν.

Από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Κόκκαλης έστειλε επιστολική ψήφο με την οποία δήλωσε ότι καταψηφίζει το άρθρο 8.

Δημοψήφισμα για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια ζητά ο Νικολόπουλος

 

Δημοψήφισμα για την υιοθεσία και την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, ζήτησε, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής στο Νομοσχέδιο «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας», ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, για να καταδείξει ότι «το άρθρο 8 του νομοσχεδίου για την αναδοχή και την υιοθεσία παιδιών, προσβάλλει την ευαγγελική διδασκαλία, την ανθρώπινη φύση και τις αξιακές παραδόσεις των Ελλήνων».

Ο Νίκος Νικολόπουλος από το βήμα της Βουλής, ξεκαθάρισε, ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, παρότι, όπως είπε, «πρόκειται για ένα ενδιαφέρον, κατά τ’ άλλα νομοθέτημα με αρκετές θετικές προβλέψεις». Ο ανεξάρτητος βουλευτής άσκησε κριτική και στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι:

«Για μία ακόμα φορά εκπλήσσομαι δυσάρεστα από την αμφίθυμη στάση της Νέας Δημοκρατίας που παραβιάζει εκ νέου τις διαχρονικές αξίες της κοινωνικής και πατριωτικής κεντροδεξιάς και γι’ αυτό έχει πάψει πλέον να αποτελεί τη “στέγη” πολλών αγωνιστών της».

Σχετικά Άρθρα

Close
Close