ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λευκωσία ο Αλ. Τσίπρας για την Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ «στρώνουν το χαλί» για τον EastMed

 

Οι τρεις ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν ακόμα για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, για την κατάσταση στην Συρία και το Κυπριακό.ταβαίνει σήμερα, Τρίτη 8 Μαΐου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στην 4η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θέματα ενεργειακής και αμυντικής συνεργασίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της τριμερούς συνόδου. Οι τρεις ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν ακόμα για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, για την κατάσταση στην Συρία και το Κυπριακό.Θέματα ενεργειακής και αμυντικής συνεργασίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της τριμερούς συνόδου.

Το Ισραήλ θέλει, όπως φαίνεται από τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις, άμεση προώθηση των ενεργειακών σχεδιασμών κατασκευής του αγωγού EastMed, ο οποίος θα συνδέει τη χώρα με Κύπρο, Ελλάδα και Ιταλία και από εκει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Έτσι, στέλνει στις… καλένδες τον τουρκο-ισραηλινό αγωγό, εξαιτίας πολιτικο-διπλωματικών περιπλοκών, που σχετίζονται με τις επιλογές Ερντογάν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της Τριμερούς Συνόδου έχει ως εξής:

-09:30 ‘Αφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

-09:35 Διμερής συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

-10:15 Τριμερής συνάντηση των Ηγετών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

-Παράλληλες τριμερείς συναντήσεις των Υπουργών Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Επικοινωνιών-Τηλεπικοινωνιών, Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

-11:15 Υπογραφή τριμερών συμφωνιών, μνημονίων συνεργασίας και δηλώσεις των Ηγετών προς τα ΜΜΕ.

-11:45 Διμερής συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close