ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρέμβαση του ΟΗΕ… για το “Ανδρομέδα”

Την παρέμβαση του ΟΗΕ έρχεται να αντιμετωπίσει τώρα η Ελληνική κυβέρνηση, που ο απεσταλμένος Moncef Kartas, ειδικός επιθεωρητής του ΟΗΕ, ερευνά την υπόθεση του Ανδρομέδα.

Αφού πρώτα επισκέφτηκε και συνέλεξε πληροφορίες απο τους Φορτωτάς και πράκτορες της γείτονος χώρας, ερχόμενος στην Ελλάδα συγκέντρωσε πληροφορίες με σκοπό να λάβει γνώση της υπόθεσης και των συνθηκών “αιχμαλωσίας” του πλοίου από τις Ελληνικές αρχές.

Σε επαφή που είχε με τον Παναγιώτη Δεγρέα, πράκτορα του πλοίου Ανδρομέδα στην Ελλάδα και με την αναλυτική λίστα στιγμάτων του πλοίου, που παρέλαβε απο την εταιρεία του Ανδρομέδα, όλα δείχνουν ότι εκθέτουν την Ελληνική κυβέρνηση και επιβεβαιώνουν τον κακό χειρισμό της υπόθεσης. Απο την υποτύπωση των στιγμάτων διακρίνεται ότι δεν προκύπτει απο πουθενά ότι ο προορισμός του Ανδρομέδα ήταν η Λιβύη.

Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα για την απόφαση του λιμεναρχείου Ηρακλείου να προβεί στην σύλληψη του πληρώματος, αρνούμενο να συνδράμει στη βοήθεια που ζήτησε το πλοίο προκειμένου να ελλιμενιστεί και να αποθηκεύσει το φορτίο του στον Αστακό… καθώς επίσης να προβεί σε τυχόν επισκευές που είχαν προκύψει κατα την δίμηνη περιπλάνηση του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η παράβαση του Διεθνούς Ναυτικού Δικαίου απο τις αρχές να αιχμαλωτίσει το πλοίο και να προβούν στη σύλληψη του πληρώματος κάνοντας “ΕΚΤΑΚΤΗ” επιθεώρηση καταγράφοντας βλάβες και ανούσιες παρατυπίες που προέκυψαν απο την πολυήμερη περιπλάνηση, προκαλεί αντιδράσεις τόσο στον Ναυτικό κόσμο όσο και στην κοινή γνώμη.

Με ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα των ερευνών απο τον ειδικό επιθεωρητή του ΟΗΕ που όπως όλα δείχνουν θα εκθέτουν τους αρμόδιους που αποφάσισαν να προβούν σε προφυλακίσεις του πληρώματος και στην κατάσχεση του πλοίου.

Εν τω μεταξύ αναμένεται και η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για το αίτημα της αποφυλάκισης του αρχιπλοιάρχου Θ. Ρέλλου του οποίου η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται καθημερινά καθώς και των υπολοίπων δυο, πλοιάρχου και υποπλοίαρχου του Ανδρομέδα.

Α.Κ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close