ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διεγνώσθη με καρκίνο ο Ρενέ Χένρικσεν

Ο Ρενέ Χένρικσεν διεγνώσθη με καρκίνο σε ηλικία 48 ετών και η είδηση προκάλεσε σοκ τόσο στον αθλητικό κόσμο της Δανίας, όσο και τη Ελλάδας. Ο παλαίμαχος αμυντικός του Παναθηναϊκού πάσχει από μία σπάνια μορφή καρκίνου που είναι ανίατη και ονομάζεται μυελωμάτωση, ενώ τις περισσότερες φορές εντοπίζεται σε άτομα άνω των 50 ετών. 

«Είναι μια μορφή καρκίνου που δεν μπορεί να θεραπευθεί, αλλά μπορεί να κρατηθεί ήρεμη. Είναι μια ασθένεια που μπορείς εύκολα να ζήσεις για πολλά χρόνια. Ωστόσο, ως άνθρωπος του αθλητισμού, με ενοχλεί που δεν μπορώ να νικήσω, αποβάλλοντας ολοκληρωτικά την ασθένεια. Από την άλλη πλευρά, μπορώ να τη διατηρήσω στο χαμηλότερο δυνατό στάδιο, έτσι μπορώ τουλάχιστον να παίξω για ισοπαλία», είπε ο Δανός μιλώντας στην «ekstrabladet.dk» και συνέχισε:

«Θεωρούσα ότι έχω ξεπεράσει τους αγώνες της ζωής μου στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα έχω να παλέψω για τη ζωή μου. Είμαι αποφασισμένος να βρω τη δύναμη και να τα καταφέρω. Πριν από 1,5 μήνα, έκανα την πρώτη μου χημειοθεραπεία και θα κάνω περισσότερες στο μέλλον. Μέχρι τον Αύγουστο θα έχω ολοκληρώσει μέσω μεταμόσχευσης βλαστικών κυττάρων και έπειτα από αυτό ελπίζω η ασθένεια να έχει… ηρεμήσει. Υπάρχουν μέρες που δεν έχω τον έλεγχο για το πώς αντιδρά το σώμα μου στη χημειοθεραπεία. Μετά την πρώτη φορά είχα πρόβλημα με κόπωση και ναυτίες».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close