ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός από την χιονοθύελλα στις Άλπεις, στους 8 οι νεκροί

Δύο ακόμη άνθρωποι προστέθηκαν στον κατάλογο των νεκρών ορειβατών και πεζοπόρων που έχασαν τη ζωή τους όταν εγκλωβίστηκαν στις ελβετικές Άλπειςκαι πέρασαν την νύχτα της Κυριακής 29 Απριλίου μέσα στην χιονοθύελλα.

Οι έξι πεζοπόροι ήταν μέρος μιας ομάδας που αποτελούνταν από συνολικά 14 ανθρώπους, Ιταλούς, Γερμανούς και Γάλλους σκιέρ, που έκαναν πεζοπορία σε περιοχή του όρους Pigne d’Arolla (3.796 μ.), όταν αιφνιδιάστηκαν από μια θύελλα που ξέσπασε στην περιοχή, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας.

Λίγο ανατολικότερα, στην άκρη των καντονίων του Βαλέ και της Βέρνης, δύο νεαροί Ελβετοί ορειβάτες, αιφνιδιάστηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες, καθώς σκαρφάλωναν στο όρος Μονχ.

Η ειδοποίηση για την εξαφάνιση τους είχε γίνει από την Κυριακή το βράδυ, αλλά εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, οι έρευνες δεν απέδωσαν καρπούς.

Τα πτώματα των δύο ορειβατών, 21 και 22 ετών, βρέθηκαν τελικώς τη Δευτέρα το πρωί.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή γιατροί και διασώστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν με επτά ελικόπτερα για να εντοπίσουν εντόπισαν τους πεζοπόρους. Πολλοί από όσους εντοπίστηκαν είχαν υποστεί υποθερμία, ενώ τουλάχιστον ένας εξ αυτών σκοτώθηκε έπειτα από πτώση.

Η ομάδα των πεζοπόρων διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομεία της περιοχής, ωστόσο άλλοι πέντε εξ αυτών κατόπιν πέθαναν και πέντε ακόμη εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία ανέφερε ότι τα θύματα δεν εχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close