ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Το Ισραήλ βύθισε με μαχητικά UAV δύο πλοία στο λιμάνι της Γάζας! (βίντεο)

Η ισραηλινή Αεροπορία ανακοίνωσε ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) εξαπέλυσαν αργά το βράδυ της Παρασκευής επίθεση στο κύριο λιμάνι της Λωρίδας της Γάζας, καταστρέφοντας με πυραύλους αέρος-επιφανείας δύο πλοία που μετέφεραν οπλισμό στους μαχητές της Χαμάς και ανήκαν στον «τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς».

Πιθανότατα τα ισραηλινά μαχητικά UAV ήταν Heron TR (UBPLA), βελτιωμένη έκδοση του Heron και του Eitan UBPLA.

Είναι ο πρώτος βομβαρδισμός ισραηλινών αεροσκαφών στην περιοχή έπειτα μετά τον πόλεμο του 2014, ο πρώτος που έγινε με μαχητικά UAV και ο πρώτος που έπληξε πλοία!

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Κτύπησαν δύο πλοία στο λιμάνι της Γάζας», υπογράμμισε μια ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών της Λωρίδας της Γάζας, που διοικείται από την Χαμάς.

Το ισραηλινό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι αεροσκάφη του «Προσέβαλαν έξι στρατιωτικούς στόχους που ανήκαν στις ναυτικές δυνάμεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας».

Δεν διευκρινίστηκε στην ανακοίνωση ποια ήταν τα ακριβή σημεία των βομβαρδισμών.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι δύο πλοία έχουν μισοβυθιστεί, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας της Χαμάς εμπόδισαν δημοσιογράφους να προσεγγίσουν το σημείο.

Χθες, 5η συνεχόμενη Παρασκευή των κινητοποιήσεων για την «πορεία της επιστροφής», με την οποία οι Παλαιστίνιοι επικαλούνται το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στα εδάφη απ’ όπου εκδιώχθηκαν μετά την ίδρυση του Ισραήλ το 1948, τουλάχιστον 3 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας την 30η Μαρτίου, ανέρχεται σε 44.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close